blog-logo

„Ziua Veteranilor” marcată la Brașov. Simpozion și ceremonie militară

„Ziua Veteranilor” marcată la Brașov. Simpozion și ceremonie militară

Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” organizează în aceste zile, în garnizoana Braşov, mai multe activităţi dedicate Zilei Veteranilor.

Astfel, vineri, între orele 16.30 şi 18.00, la Centrul cultural de asistenţă socială nr. 1 Braşov va avea loc un simpozion de prezentare a semnificaţiei sărbătorii şi un spectacol de pian.

Sâmbătă, de la ora 10.00, la troiţa din faţa intrării principale a comandamentului Brigăzii va avea loc va avea loc o ceremonie militară şi religioasă, în cadrul căreia se va păstra un moment de reculegere în memoria eroilor căzuţi la datorie în teatrele de operaţii şi se vor depune jerbe de flori.

Ziua Veteranilor a fost instituită în 2014, pentru recunoaşterea meritelor personalului armatei participant la acţiuni militare şi acordarea unor drepturi acestuia şi urmaşilor celor decedaţi.

Alte articole:   Incendiu la o casă în Poiana Mărului VIDEO

Din anul 2014, ziua de 11 noiembrie este, şi în România, Ziua Veteranilor din teatrele de operații, prilej cu care sunt omagiaţi toţi eroii căzuţi la datorie în ultimii ani, în Irak şi Afganistan, prin ceremonii militare desfăşurate la locurile de veci ale acestora, unde camarazii de arme le vor da onorul.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate