Cât vor costa serviciile pentru creșele publice din Brașov în 2018?

Cât vor costa serviciile pentru creșele publice din Brașov în 2018?

Serviciului Public de Administrare Crese Brasov, institutie publica aflată in subordinea Consiliului Local Brasov, ofera servicii sociale specializate pentru cresterea, ingrijirea si educarea timpurie a copiilor in vârsta de pâna la 3 ani.

Consilierii locali se vor întruni în ședință ordinară la jumătatea acestei luni, prilej cu care vor stabili și tarifele pentru serviciile acesti instituții pentru anul 2018, când se preconizează cheltuielile pentru bunuri si servicii de 4.709.250 lei.

În cadrul Serviciului Public de Administrare Crese Brasov funcţionează un numar de opt creşe, cu un total de 805 locuri disponibile, repartizate dupa cum urmeaza: Cresa nr.1 – 150 locuri, Cresa nr.2 – 100 locuri, Creșa nr.3 – 80 locuri, Cresa nr.4 – 140 locuri, Cresa nr.5 – 100 locuri, Cresa nr.6 – 75 locuri, Cresa nr.7 – 60 locuri şi Cresa nr.8 – 100 locuri.

În acest context, la propunerea primarului George Scripcaru, consilierii locali vor stabili ca valoarea alocatiei zilnice de hrana in cresele din cadrul Serviciului Public de Administrare Crese să fie 12 lei/zi/copil, începand cu 1 ianuarie 2018.

Tot de la această dată, cuantumul costului mediu lunar de întretinere pentru copiii care frecventeaza cresele din cadrul Serviciului Public de Administrare Crese Brașov va fi de 520 lei/copil/luna.

Valoarea contributiei parintilor, respectiv a reprezentantilor legali ai copiilor care beneficiaza de serviciile creselor din cadrul Serviciului Public de Administrare Crese Brașov, este stabilit pentru anul viitor după cum urmează:

  • a). pentru parintii/reprezentantii legali care au un singur copil in familie si au un venit mediu lunar brut cumulat peste 700 lei – cuantumul contributiei zilnice va fi de 5 lei/zi/copil,
  • b). pentru parintii/reprezentantii legali care au 2 sau mai multi copii in familie si au un venit mediu lunar brut cumulat peste 700 lei – cuantumul contributiei zilnice va fi de 3 lei/zi/copil,
  • c). pentru parintii/reprezentantii legali care au un singur copil in familie si au un venit mediu lunar brut cumulat intre 225-699 lei – cuantumul contributiei zilnice va fi de 3 lei/zi/copil,
  • d). pentru parintii/reprezentantii legali care au 2 sau mai multi copii in familie si au un venit mediu lunar brut cumulat intre 225-699 lei – cuantumul contributiei zilnice va fi de 2 lei/zi/copil
Alte articole:   A treia licitație pentru Studiul de Fezabilitate pentru centura ocolitoare a municipiului Codlea

De asemenea, edilii locali vor aproba şi finantarea de la bugetul local a sumelor necesare în completarea contributiei parintilor pentru acoperirea cheltuielilor de întretinere, hrană si gospodarie, obiecte de inventar, echipament si cazarmament, material igienico-sanitar etc.

Pentru copiii care au domiciliul sau resedinta in afara municipiului Brasov, cuantumul contributiei zilnice de intretinere pentru un copil care frecventeaza cresa este stabilita la 26 lei/zi/copil, in care este inclusa si alocatia de hrana.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

0 Shares
Share via
Copy link
Powered by Social Snap