blog-logo

Studenții mediciniști brașoveni organizează o campanie de donare de sânge

Studenții mediciniști brașoveni organizează o campanie de donare de sânge
În perioada 20-24 noiembrie 2017, Asociația Studenților Mediciniști Brașoveni (ASSM), în parteneriat cu Rotary Club Brașov Burg Transilvania și Rotaract Club Brașov Burg Transilvania (club în formare), vine din nou în ajutorul Centrului de Transfuzie Sanguină Brașov prin organizarea unei campanii de donare de sânge. Proiectul se adresează tuturor potenţialilor donatorii de sânge, deci publicului larg.
Proiectul „Donează sânge, fii erou!” vine din dorinţa voluntarilor asociației şi a colegilor din alte centre universitare de a soluţiona una dintre celemai grave probleme cu care se confruntă Centrele de Transfuzie Sanguină: lipsa stocurilor de sânge şi preparatelor din sânge.

„Donează sânge, fii erou!” îşi propune să ajute la depăşirea deficitului de sânge şi preparate din sânge cu care se confruntă clinicile universitare din centrele participante la eveniment prin organizarea periodică de campanii naţionale de donare de sânge (minimum 2 pe an).

Alte articole:   Accident pe DN1, la ieșirea din Vlădeni spre Perșani

În fiecare centru, campania se desfăşoară pe parcursul a 5 zile, iar în cadrul acesteia se dorește ca numărul de donatori să fie din ce în ce mai mare de la o campanie la alta.

În acelaşi timp, campania se doreşte a fi utilă în sensibilizarea şi conştientizarea tinerilor, în mod special, cu privire la importanţa actului de donare. Misiunea acestui proiect este tocmai susţinerea Centrelor de Transfuzie Sanguină în vederea refacerii resurselor de sânge atât de necesare salvării vieţilor .

Campania de donare va începe luni, 20 noiembrie, începând cu ora 7.00, la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină, strada Victor Babeș nr. 21. Donarea presupune anumite condiții, dar și beneficii care vor fi prezentate potențialilor donatori la Centrul de Transfuzie.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate