blog-logo

Primarul din Fundata se luptă cu animalele pe Facebook

Primarul din Fundata se luptă cu animalele pe Facebook

Primarul Marian Pâtea a postat pe Facebook mai multe fotografii şi videoclipuri unde se pot vedea cum animalele intra în curţile oamenilor sau chiar cum un lup atacă o oaie.

„La șura la Gigi Bacioiu langa Primarie, a venit iar ursul…… Ce sa facem ???????? Goană …….
Azi noapte a mai atacat trei gospodării, la Nea Ghica, la Nitica a lui Coman si la Gigi Bacioiu”, se lamentează edilul.

„Oameni buni, suntem terorizati …….. Aseara după ce în jurul orei 19,30 URSUL a fost la șura lui Gigi Bacioiu, în toiul nopții a atacat gospodăria lui Costică Basa. Astaseara in jurul orei 19 se plimba nestingherit printre case in catunul Drumul Carului, iar la ora 21 a revenit la sura lui Bacioiu si apoi a încercat să intre în gospodăria lui Lutea Neculae pe DN 73 si Nicu Bacioiaș la fel pe DN 73.
Turmele de mistretii rascolesc in continuare terenurile de faneata fara a se mai speria de câini sau de gălăgia făcută de oamenii disperați ce-si apară proprietățile.
Am ajuns sa dormim îmbrăcați si cu bâtele la usa, sa fugim cat mai repede de la unii la alții să ne ajutăm in alungarea salbaticiunilor ce ne ataca proprietățile. Unii localnici dorm in podurile grajdurilor pentru a-si păzi animalele de atacul ursilor. După lăsarea serii ti-e frica sa mai pleci din curte ca te poti întâlni pe drum cu salbaticiunile. Bătrânii de 80-90 de ani spun că asa ceva nu au pomenit de când se știu.
Speram ca maine, domnul prefect sa gaseasca la ministerul mediului o solutie care să rezolve in cel mai scurt timp (câteva zile) aceasta problema.
Nu putem fi indiferenti in aceasta problema care ar putea să producă si pagube umane in localitatea noastra la fel cum s-a întâmplat și în alte localități (Făgăraș, Hârseni), accidente care ar fi trebuit să fie niste foarte mari semnale de alarma si pentru autoritățile centrale. Dacă de viata salbaticiunilor agresive sunt responsabili cei care ar încerca să le „anihileze”, atunci de viata unui om care Doamne ferește ar fi victima acestora cine va fi responsabil ??????
SĂ NU UITĂM CĂ VIAȚA SI INTEGRITATEA CETĂȚEANULUI ESTE MAI PRESUS DE ORICE.”, mai scria aseară edilul.

Alte articole:   Salvamont Brașov, dotat cu un defibrilator modern

Conform Legii 215, a administraţiei publice locale, printre atribuţiile primarului este şi următoarea: „ia măsuri pentru prevenirea şi combaterea pericolelor provocate de animale, in condiţiile legii”. Despre ce măsuri de prevenire s-au luat, nu a spus nimic edilul, doar că i-a sfătuit pe săteni să întocmească dosare de daune, ca să primească despăgubiri.


Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate