Firme înfiinţate prin programul Start-Up Nation, la vânzare pe OLX

Mai mulți antreprenori care au primit finanțare de la stat prin programul Start-Up Nation și-au scos firmele la vânzare pe OLX. Printer aceştia este şi un braşovean.

Antreprenorii au voie din punct de vedere legal, căci manualul schemei de acordare a ajutorului nu interzice schimbarea proprietarului. Ba chiar fix pe dos: se explică de-a fir a păr ce se întâmplă în cazul fuziunilor și achizițiilor sau în cazul divizării societăților respective. Ministerul pentru Mediul de Afaceri spune că vânzarea nu este interzisă, dar anunță că îi va verifica pe viitorii patroni dacă respectă condițiile impuse în legislație pentru accesarea fondurilor.

200.000 de lei de la stat

Prin programul Start-Up Nation statul oferă un ajutor nerambursabil de maximum 200.000 de lei celor care au pornit o afacere în anul 2017. Acestea nu trebuie să aibă datorii la stat și să creeze cel puțin un loc de muncă pentru următorii doi ani. De asemenea, acționarul/asociații nu trebuie să mai fi avut alte firme.

Cheltuielile eligibile sunt cele pentru echipamente, spații de lucru, autoturisme (parțial, în limita a 36.000 de lei), licențe IT, chirii pentru spații, cursuri de antreprenoriat și realizarea site-ului firmei și consultanță, ambele în limita a 8.000 de lei. De asemenea, salariile sunt compensate de către stat, în limita salariului minim.

Alte articole:   COD ROȘU de interlopi la Brașov!

Banii sunt și nu prea

Schema Start-Up Nation are un buget total de 1,7 miliarde de lei, dar Ministerul pentru Mediul de Afaceri, care o implementează printr-o agenție din subordinea sa, a primit la rectificarea bugetară doar 247,9 milioane de lei. Ministrul Ilan Laufer spera la 500 de milioane de lei, astfel că nu toate proiectele aprobate vor primi finanțarea promisă.

De altfel, chiar Laufer a recunoscut la începutul lunii octombrie că vor primi finanțare circa 10.500 de planuri de afaceri din cele 20.000 depuse.

Vânzare pe OLX

Răzvan din Brașov a participat la program cu un proiect de realizare a unei firme de software și aplicații, în valoare de 190.000 de lei. A primit de la stat 150.000 de lei pentru achiziția de calculatoare, laptopuri, telefoane mobile, servere, imprimantă și licențe software, la care se adaugă mobilier de 6.000 de lei, site web și salariile a doi angajați pentru primele 6 luni. Acesta spune că proiectul este semnat, cu act adițional și demersuri pentru credit-punte și decont.

Distribuie dacă îți place!
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.