Scrisoarea cititorului: Cum taximetriștii își fac de cap în buricul Brașovului

Scrisoarea cititorului: Cum taximetriștii își fac de cap în buricul Brașovului

Da, taximetriștii din Brașov, o parte (importantă) dintre ei, bineînțeles, nu toți, folosesc după bunul plac stațiile pe care Primăria le-a amenajat special pentru ei. Se întâmplă în buricul Brașovului, fără nicio jenă și urmă de respect față de colegi și clienți, de exemplu la Modarom (cazul de față – vezi foto), lângă magazinul Star (vizavi de stația RAT de la Duplex) sau pe Nicolae Bălcescu (mai jos de fosta Pizzerie Iulia). La fel și în alte zone al orașului, de pildă pe Calea București (vizavi de parcul de la Someșu’).

Toți o văd, o știu, nu se întâmplă de ieri, de azi, dar nimic, un Dolce far niente din toate părțile! Iar ce se petrece la orele de vârf, mai ales în zonele aglomerate (Livada Poștei, Centrul vechi, Gară, zonele centrelor comerciale etc.), depășește orice limită, clienții fiind, efectiv, la cheremul taximetriștilor. Mai întâi ești întrebat unde mergi, apoi, dacă șoferul consideră că încasarea în urma cursei îl satisface, ești poftit în mașină sau ți se deblochează portiera să te poți urca. Multe dintre aceste conversații se poartă prin geamul întredeschis al taxiului. Sunt și cazuri în care, după ce ai urcat și dai comanda, din același motiv de distanță și încasare, ești poftit, mai mult sau mai puțin civilizat, sub tot felul de pretexte, să cobori și să-ți găsești alt taxi.

De pildă, miercuri (01.11.2017), spre seară, în stația de la Modarom, trei taximetriști au refuzat, rând pe rând, o cursă de vreo 25 de lei (Drumul Poienii, zona Warthe – Calea București, zona Spitalul Județean, cu staționare aproximativ 5 minute, tur – retur). Iar alții doi și-au parcat mașinile și au plecat pe Republicii, la cumpărături sau te miri unde.

Cazul special al „piraților”, cu tot felul de PFA-uri și firmulițe, în căutare de turiști necunoscători sau naivi, este foarte bine cunoscut. Tupeul maxim ajunge la Gară sau la stația de pe Calea București, de vizavi de Someșu’, acolo unde tu, clientul, ești obligat, vrei – nu vrei, să te urci în prima mașină din coadă, cea din față, pentru că cele din spatele ei efectiv nu au spațiu pe unde să o depășească și să plece din stație.

Deocamdată atât, însă, stați pe aproape, voi reveni și cu alte informații din trafic.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. Se intampla adese ori astfel de situatii si eu cred ca ar conta mult si atitudinea, plus reactia clientilor. In astfel de situatii daca se da telefon la firma de taxi si se face plangere pentru indicativul masinii care a refuzat cursa, soferul este sanctionat. Sesizare la opc cu nume firma taxi si indicativ masina, de asemenea ajuta. Pentru a descuraja acest compotrament, noi, clientii avem dreptul, datoria si raspunderea sa le semnalam situatiile punctual. Si acest lucru nu me face „hateri ” ci oameni constienti si responsabili. Cati din cei refuzati de un taximetrist au semnlat punctual situatia?

    Reply
    • Ce hotarati sunteti cand e vorba sacva rafuiți cu un singur individ! Daca nu va da rest 20 de bani faceti scandal dar la hipermarket cand va „arde” pe bon cu 20 de bani sau chiar mai mult taceti din gura si dați a lehamite din mana. Dar clientii jegosi si nesimtitu care isi pun bagajele oe bancheta sau isi tin copii in picioare pe bancheta e frumos ce fac? Ca te urci in taxi dupa ei si te murdaresti pe haine. Dar aia care fac scandal ca nu opresti si astepti pe interzis ca sa isi ia ei tigari si maine cand isi conduc propria masina caxoneaza taxiul oprit la fel ca ieri cand erau pasageri? Sau se urca 4 insi in taxi si „dai acolo, stai sa coboare asta” si tot asa si platesc cat la RAT?

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.