blog-logo

Festival în premieră la Racoș: „Ziua Pietrei”

Festival în premieră la Racoș: „Ziua Pietrei”

Evenimentul „Ziua Pietrei”, aflat la prima ediţie și care va avea loc duminică, 5 noiembrie, își propune să înfățișeze publicului valorile naturale din vecinătatea comunei Racoş şi anume Coloanele de Bazalt, Lacul de Smarald şi Cariera de Scorie (Vulcanul Stins), impactul exploatării pietrei asupra civilizaţiei din vecinătatea acesteia, tradiţiile zonei reprezentate prin muzică, dans, sculptura în piatră şi produse culinare locale.

Turiştii vor fi îndrumaţi prin această lume a vulcanilor cu ajutorul unor activități precum excursii ghidate, demonstraţii de sculptură în piatră, ateliere de pictură pe pietre, concerte şi dansuri tradiţionale, târg de produse locale.

„Festivalul „Ziua Pietrei” este primul eveniment cu această temă organizat în judeţul nostru. Oamenii au posibilitatea pentru prima dată să îşi exprime cunoștințele în contextul tradițiilor locurilor, să-și reasculte istoria, să se implice în ghidarea turiștilor și să facă parte dintr-o activitate menită să promoveze și să dezvolte zona în care locuiesc” a declarat Cătălin Cantor, managerul evenimentului.

Programul va începe la ora 10.00, iar timp de trei ore va fi o proiecție de film 3D – „Istoria Geoparcului Perșani”.

Alte articole:   Accident cu 3 mașini implicate pe strada Toamnei

În cadrul festivalului “Ziua Pietrei”, pe parculsul întregii zile, va fi un târg de produse tradiționale și vor avea loc o serie de activități:

  • Expoziţie – „Istoria Arheologică a Zonei”: 10.00-16.00
  • Muzică ambientală (tulnice, tobe, fluiere, saxofon): 10.00-14.00
  • Atelier de pictură pe pietre pentru copii: 11.00-13.00
  • Demonstrații de sculptură în piatră: 11.00-13.00
  • Excursii ghidate în Complexul Geologic Racoș: 10.00-16.00

Evenimentul este parte integrantă din strategia de dezvoltare iniţiată de Asociaţia Carpaterra pentru zona munților Perșani şi este parțial cofinanţat de către Consiliul Județean Brașov prin programul Proiecte Culturale 2017.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate