CJ Brașov a demarat controale în Centrele de plasament din județ

CJ Brașov a demarat controale în Centrele de plasament din județ

Consiliul Judeţean (CJ) Brașov a cerut controale la toate centrele de plasament din subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) după ce, duminică, directorul Centrului de la Timiş a reclamat faptul că persoanele instituționalizate din centru nu au apă caldă și căldură de mai multe luni.

Astfel, președintele CJ, Adrian Veștea a făcut o vizită inopinată la Centrul de Plasament Timișul de Sus, județul Brașov, unde a constatat că persoanele internate stau în frig și nu au nici apă caldă.

Ca urmare a celor constatate, Adrian Veștea a convocat Comitetul Director al DGASPC, pentru discutarea acestei situaţii și s-a cerut rezolvarea urgentă a tuturor problemelor.

Alte articole:   România are nevoie de o altfel de putere: nu cea a „băieţilor isteţi” de ieri sau a şmecherilor cartierelor de lux de azi

La finalul discuțiilor s-a luat decizia înființării unor comisii mixte care să facă o evaluare în toate cele 15  orfelinate din județ și să găsească soluțiile optime.

„În județul Brașov avem 15 centre de plasament. Am făcut comisii mixte compuse din reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov și reprezentanți ai centrelor. Dorim doar să îmbunătățim activitatea. Vom evalua condițiile din centrele de plasament, de hrană, partea educațională și alte aspecte legate de activitatea internă. Interesul nostru este de a forma tinerii instituționalizați în așa fel încât să poată să se integreze în societate și să nu aibă comportamente neadecvate”, a precizat președintele CJ, Adrian Veștea.

Foto: arhiva

Alte articole:   Polițiștii locali au acționat în cazul unei femei agresive, cu probleme psihice
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate