blog-logo

Pentru unii mumă, pentru alții…

Pentru unii mumă, pentru alții…

Mi-a atras atenția o bucățică dintr-o declarație proaspătă, care pentru majoritatea brașovenilor poate avea caracter de surpriză. Nu și pentru ANSB…
„Am decis, împreună cu premierul Mihai Tudose, să facem o vizită neanunțată la Spitalul Clinic Județean de Urgență (din Sibiu), că erau solicitări să se realizeze niște investiții în diverse unități medicale… și s-a decis Guvernul să facă un spital nou la Sibiu. Au și un teren disponibil de 20 de hectare”, a declarat Dragnea la Sibiu, unde s-a întâlnit cu mai mulți reprezentanți ai Organizației județene a PSD, informează Agerpres.

Acestea fiind spuse public, acum mă simt dezlegat să pot dezvălui, la fel de public, un adevăr pe care îl țineam „la secret relativ”. Pentru că membrii activi ai ANSB și încă alte câteva personalități ale comunității îl cunoșteau încă din primăvară: cei de la Consiliul Județean Sibiu ne-au monitorizat de vreun an și ceva dezvoltarea proiectului Noului Spital al Brașovului (pe care l-au considerat nu doar interesant, cât, mai ales, viabil !) și au concretizat, discret, dar extrem de eficient, între sfârșitul lui 2016 și începutul lui 2017, două etape foarte importante:

  • 1. semnarea în același timp cu noi, brașovenii a unui memorandum în acest sens cu Ministerul Sănătății reprezentat pe atunci de Vlad Voiculescu (pe calea deschisă de Asociația Noul Spital al Brașovului) – doar că ei au semnat doar bi-partit, MS-CJ Sibiu, spre deosebire de noi, unde au fost 4 semnatari: MS, Primăria Bv, CJ și ANSB;
  • 2. alocarea unui teren noului spital la Sibiu, tot de 20 de hectare (tot după modelul ANSB) și tot prin transfer de la stat (de la RAPPS, dacă bine țin minte) la Consiliul Județean. Diferența esențială în ceea ce îi privește pe sibieni este aceea că pentru ei s-a găsit o soluție mai directă și mai simplă, cu evitarea trecerii prin Parlament timp îndelungat a unui proiect de lege în acest sens!.
Alte articole:   Ce trebuie să știi pentru a fi un maestru în vânzări

Deci, pentru unii se poate, pentru alții (pentru noi, brașovenii), nu (vezi titlul) !
Și mă refer inclusiv la asigurarea terenului asociată cu finanțarea oferită de Guvern pentru Sibiu, în timp ce nouă ne este „întors” pe la comisii în Parlament, pe chichițe procedurale și pe criterii inventate, proiectul de lege privind obținerea unei suprafețe pe jumătate față de cea de la Sibiu (11 ha față de 20), cu aviz negativ de la Guvern (da, da! , negativ, ați citit bine!), nouă cerându-ni-se să dovedim că avem DEJA în bugetul local (încă înainte de a ni se aloca terenul!) banii necesari construcției Noului Spital Clinic de Urgență !

Alte articole:   VIDEO Noile tarife pentru parcările publice din municipiul Brașov

Așa că, dragi brașoveni, să nu ne lăsăm amăgiți, precum marinarii lui Ulisse, de „cântecul de sirene” al Guvernului actual care, începând de ieri, „dă la tot cartierul” spitale regionale (inclusiv la Brașov), deși nu sunt bani la buget nici măcar pentru finalizarea primelor trei anunțate (Cluj, Iași, Craiova), și a căror construcție efectivă nu a început nici la doi ani de la anunțarea proiectului! Să ne vedem, deci, de ale noastre, continuându-ne demersurile pentru Noul Spital Clinic de Urgență, care poate fi gata în 4 ani de la obținerea terenului. Iar cu „Micul Regional” (acela de maxim 800 de paturi), construit „la concurență” cu celelalte 7, mai vedem după ce se termină autostrada Ploiești -Brașov!

Alte articole:   VIDEO Oamenii legii au dat peste 300 de sancțiuni în valoare totală de 26.000 de lei

Și să nu uităm declarația Guvernului privind resursele alocate în 2018 pentru investiții: către zero!
Să spună cineva că nu am dreptate! Dar argumentat, vă rog…

  • dr. Dan Grigorescu
  • preşedintele ANSB
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.