Odată cu înzăpezirea domeniului schiabil din Poiana Brașov, va fi inaugurată o nouă linie de transport public

Odată cu înzăpezirea domeniului schiabil din Poiana Brașov, va fi inaugurată o nouă linie de transport public

Administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că domeniul schiabil este pregătit pentru înzăpezire, iar dacă temperaturile vor continua să fie scăzute, instalaţiile vor fi pornite.

Tunurile şi lănciile vor putea fi pornite când în Poiană sunt temperaturi mai mici de minus 4 grade Celsius. Este posibil ca această condiţie să fie îndeplinită după 15 noiembrie. Pentru înzăpezirea şi pregătirea pârtiilor din Poiana Braşov estimăm că va fi nevoie de şapte zile. În prima fază se va înzăpezi partea superioară a Masivului Postăvarul“, a declarat Miklos Gantz.

Din momentul în care se va putea schia în Poiana Braşov, va fi inaugurată și o nouă linie de transport public.

Este vorba despre linia 60 a RATBV, care va face legătura între Poiana de Jos, unde se află parcarea etajată ce va fi pusă în funcţiune, şi telegondolă.

 „În medie, pe acest traseu vor fi cinci – şase autobuze midi, dar în funcţie de situaţie şi de fluxul de călători, suntem pregătiţi să asigurăm până la zece autobuze“, a declarat Miklos Gantz.

Conform informaţiilor purtătorului de cuvânt al RATBV, Silviu Ştefan, tariful pentru linia 60 va fi cel practicat în oraş, respectiv 2 lei/50 de minute.

De asemenea, pe linia 60,  vor putea fi utilizate abonamentele pe toate liniile, cele de 70 de lei.

Alte articole:   ITM Brașov a dat amenzi de peste 100.000 de lei, în doar șase zile!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.