blog-logo

S-a stabilit ce „haine” îmbracă Braşovul de Crăciun

Foto: Andrei Paul

Mai multe ornamente luminoase colorate, tavan luminos extins, patinoar în Piața Sfântul Ioan și o trupă din Europa în concertul prilejuit de aprinderea iluminatului festiv – acestea sunt câteva dintre noutățile pe care Primăria Brașov le-a pregătit pentru programul „Brașov – oraș din poveste“, ce se va desfășura între 6 decembrie 2017 și 14 ianuarie 2018.

„A început deja să se lucreze la montarea instalațiilor luminoase, respectiv ancorele și prinderile pentru montarea tavanelor luminoase. Pe lângă cel obișnuit, de pe Strada Republicii, anul acesta vom avea tavan luminos și pe străzile Michael Weiss, inclusiv tronsonul dintre Republicii și Postăvarului, un altul va porni din Piața Sfatului în gangul spre Piața Enescu și în continuare pe strada Valentin Wagner până pe strada Sf. Ioan, dar și pe Apollonia Hirscher, porțiunea dintre Piața Sfatului și strada Poarta Șchei”, a precizat administratorul public al municipiului, Miklos Gantz, în cadrul unei conferințe de presă.

Tavanele luminoase vor acoperi o suprafață de aproximativ 20.000 mp

De asemenea, în Piața Sf Ioan vor fi montate ornamente luminoase pe stâlpi, iar în toată zona Centrului istoric, iluminatul decorativ va fi mai variat și mai colorat decât în ultimii ani. Vor fi în total 134 de panorui luminoase decorative. Motivul principalal decorațiunilor va fi turta dulce, însă panorile vor fi și în formă de stea, Moș Crăciun, globuri sau steluță.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - O nouă strategie UE de combatere a criminalității organizate

Bradul din Piața Sfatului va fi acoperit de kilometri de beteală și ghirlande luminoase, și va proveni tot din pădurile Brașovului, fiind furnizat de RPLP Kronstadt, la fel ca și cei din Piața Unirii și Piața Sf Ioan. Un al patrulea brad va fi împodobit în Poiana Brașov, în zona Centrului de Agrement, cu ajutorul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului Poiana Brașov, care se va ocupa și de evenimentele festive din Poiană.

Pe lângă cele 40 de căsuțe din Piața Sfatului, unde comercianții vor vinde produse alimentare și artizanale, vor fi amplasate și standuri ale municipalităților Linz și Nurnberg.

În Piața Sfântul Ioan va fi amplasat și un patinoar în aer liber, care va funcționa pe toată perioada vacanței copiilor, și va fi organizat „Atelierul lui Moș Crăciun“.

„Copiii vor avea acces gratuit la acest patinoar. În această piațetă vor fi organizate și ateliere pentru copii, va fi ceai, vor fi dulciuri și turtă dulce”, a spus administratorul public al Brașovului.Un al doilea patinoar va fi amenajat în Poiana Brașov. În ambele locații vor exista și centre de închiriere a patinelor.

În 6 decembrie, la ora 17.30, la fel ca în ultimii ani, va începe festivitatea de aprindere a iluminatului ornamental. Municipalitatea se află încă în procedură de licitație pentru alegerea organizatorului evenimentului, însă cu siguranță vor concerta o trupă românească și una din Europa, cel mai probabil din Marea Britanie, potrivit administratorului public al municipiului.

Alte articole:   Centre mobile de vaccinare în trei localităţi din judeţul Braşov

Programul „de scenă“ din Piața Sfatului va continua cu un concert de fanfară pe 14 decembrie, un concert coral pe 15 decembrie, un spectacol de muzică populară pe 16 decembrie, unul de muzică ușoară pe 17 decembrie și cu programul de revelion, din care nu va lipsi focul de artificii.

Bugetul alocat de Primăria Brașov iluminatului de Crăciun este de 200.000 de lei, la care se adaugă alocația bugetară pentru susținerea feluritelor evenimente (aproximativ 700.000 de lei).

Distribuie dacă îți place!
  1. […] Mai multe informații despre pregătirile de Crăciun găsiți AICI […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate