Brașovul, în topul celor mai liniștite orașe din România. Răcădău, al doilea cartier la nivel național

Brașovul, în topul celor mai liniștite orașe din România. Răcădău, al doilea cartier la nivel național

Potrivit unui studiu realizat de platforma de anunțuri imobiliare Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research, orașele din România cu cea mai multă liniște sunt în Transilvania, respectiv Brașov, Sibiu și Miercurea Ciuc, în timp ce topul celor mai zgomotoase orașe este alcătuit din Alexandria, Suceava și Buzău.

În topul celor mai avantajoase oraşe din punct de vedere al nivelului de linişte din România sunt și Cluj-Napoca și Slobozia, în timp ce clasamentul celor mai zgomotoase orașe continuă cu Călărași și Bacău, potrivit studiului, care analizează percepeția cetățenilor asupra nivelului de liniște în regiunile, orașele și cartierele în care locuiesc.

Cât despre regiunile din România, cea mai liniştită este Transilvania, iar cea mai zgomotoasă – Bucureşti şi Ilfov.

Bucureștiul este pe locul 7 în topul celor mai zgomotoase orașe din țară. Cele mai liniștite cartiere din Capitală sunt Pajura, Dămăroaia și Ozana, în timp ce zgomotul cel mai mare este în zonele Bucur Obor, Lujerului și Militari.

Răcădău, în topul cartierelor

La nivel național, cele mai avantajoase cartiere sunt Valea Aurie din Sibiu, Răcădău din Brașov și Pajura din București, în timp ce la coada clasamentului se află Micro 18 din Galați, Ultracentral din Botoșani și UTA din Arad.

În Brașov, cea mai multă liniște este în cartierele Răcădău, Noua, Schei, Stupini și Avantgarden, iar în Cluj-Napoca, în Grigorescu, Gruia, Andrei Mureșanu, Gheorgheni și Zorilor. Orădenii au votat Dealuri, Oncea, Episcopia Bihorului, Iosia și Cantemir ca având cea mai multă liniște. În Sibiu, același clasament este condus de Valea Aurie, Trei Stejari, Sub Arini, Lupeni și Ștrand.

Alte articole:   Se simplifică procedurile pentru înscrierea în cadrul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus

Locuitorii din Iași au votat Miroslava, Tomești, Valea Adâncă, Lunca Cetățuii, Popas Păcurari ca fiind cele mai liniștite cartiere din orașul lor, iar în Timișoara a reieșit că Bucovina, Mehala și Soarelui, urmate de Freidorf și Ronat, sunt cele mai bune cartiere, din punct de vedere al liniștii.

Până în prezent, 258.948 de români au răspuns chestionarului propus de de platforma de imobiliare.

Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului au fost invitaţi să evalueze oraşele şi cartierele în care locuiesc din punct de vedere al nivelului de linişte, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar menţiunile care au primit cel puţin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.