blog-logo

Falsificatori de acte, prinși de polițiști

Falsificatori de acte, prinși de polițiști

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Braşov, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română, au anihilat un grup infracţional organizat, bănuit de falsificare de documente oficiale şi înşelăciune. Cei şase membri ai grupării au fost reţinuţi.

La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii au efectuat șapte  percheziţii, fiind puse în executare 23 de mandate de aducere. Din investigaţii a reieşit că șase membri ai grupării ar fi acţionat pe raza judeţului Braşov şi a municipiului Bucureşti, falsificând acte de identitate, permise de conducere sau procuri notariale, pentru cetăţeni români şi străini, contra cost.

Totodată, membrii grupări ar fi înşelat mai multe persoane, substituindu-şi calităţi oficiale, solicitând bani şi creându-le impresia că le vor ajuta să obţină permisul de conducere mai uşor.

Alte articole:   În spitalele din județul Brașov sunt internate 302 persoane cu COVID-19

Sumele obţinute astfel variau între 1.000-2.000 de euro pentru fiecare persoană, persoanele vizate fiind, în general, cetăţeni români stabiliţi în străinătate şi care se aflau în ţară pentru perioade scurte de timp.

În urma percheziţiilor desfăşurate ieri, au fost ridicate un calculator, o tabletă, un laptop, 11 Hard-Disk-uri, 12 imprimante, zeci de telefoane mobile şi cartele SIM, optmemorystik, 33 de CD-uri, două card-uri bancare, obiecte folosite la falsificarea de documente (trei lămpi UV, un laminator şi o datetiera), permise falsificate şi înscrisuri sau copii xerox privind documente de identitate, precum şi sumele de 2.270 de euro, 480 de lire sterline şi 1.800 de lei.

Alte articole:   402 elevi din județul Brașov au ales să învețe online din cauza COVID-19

În urma audierilor, cei şase membriau fost reţinuţi pentru 24 ore, urmând că astăzi să fie  prezentaţi judecătorilor din cadrul Tribunalului Braşov, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat în scopul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi înşelăciune.

În acțiune au fost angrenaţi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti şi Constanţa, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, precum şi jandarmi.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate