blog-logo

Capital: Tudose negociază finanţare de la Banca Mondială pentru autostrada Comarnic-Braşov

Capital: Tudose negociază finanţare de la Banca Mondială pentru autostrada Comarnic-Braşov

Premierul Mihai Tudose a anunţat că săptămâna viitoare va fi semnat un contract important privind infrastructura rutieră. Surse guvernamentale ne-au declarat că premierul vrea să contracteze fonduri pentru realizarea autostrăzii Comarnic-Braşov.

Conform surselor citate, guvernul ar putea contracta un împrumut de la Banca Mondială pentru finanţarea tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov. În prezent, drumul ce leagă Capitala de staţiunile de pe Valea Prahovei şi judeţul Braşov este cel mai aglomerat din ţară. „În prezent, cele mai importante proiecte de infrastructură pentru PSD sunt autostrăzile Sibiu-Piteşti şi Comarnic-Braşov. Sunt în evaluare ofertele pentru construcţia loturilor 1 şi 5 ale autostrăzii Piteşti-Sibiu. Acest proiect este finanţat din fonduri europene. Autostrada Comarnic-Braşov are nevoie de buget, guvernul urmează să decidă sursa de finanţare”, au declarat sursele citate pentru Capital.

Alte articole:   INCREDIBIL Pentru ce a cerut finanţare administraţia Coliban de la bugetul de stat?!

Odiseea autostrăzii Comarnic-Braşov a început în perioada 2004, când fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea, anunţa că, la sfârşitul anului 2006, românii vor circula pe autostradă de la Comarnic-Braşov. Până acum, contractul a fost reziliat de trei ori.

Primul contract de construcţie a celor 58 km de autostradă a fost reziliat în 2005, după care, în 2010 şi 2015, alte două contracte pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov au fost reziliate din diverse motive.

La începutul lunii septembrie, premierul Mihai Tudose anunţa că a cerut ajutor tehnic de la Banca Mondială pentru construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov.

Distribuie dacă îți place!
  1. De ce nu se face cu fonduri europene? Am uitat, pentru ca nu se poate fura din bani. De ce se face cu bani imprumutati? Ca sa se poata fura din bani si ca sa castige si Banca Mondiala ceva bani din dobanzi, doar trebuie sa ne platim intrarea in NATO si UE, nu? Daca o facea Bechtel se considera o rata platita dar daca nu a facut-o playim rata prin BM.

    Reply
    • Mai Willi mai documenteaza-te. Fondurile europene se dau doar pentru infrastructura pan-europeana. Stii de ce s-au reziliat contractele anterioare ? Ai fost pe DN 1 de la Bucuresti la Predeal in WEEK-END ? Multa dezinformare sau prostie exista in Romania.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate