Filarmonica Brașov, pe scenele internaționale

Filarmonica Brașov, pe scenele internaționale

Ca urmare a câștigării concursului de ocupare a funcției de manager al Filarmonicii Brașov, maestrul violoncelist Anton Niculescu s-a prezentat, marți, în fața Consiliului Local pentru a semna contractul pentru postul de director pentru următorii trei ani.

Anton Niculescu a anunţat că îşi propune ca, în cel mai scurt timp, să transforme Filarmonica Braşov într-una dintre cele mai cunoscute şi apreciate din țară, dar și să ridice prestigiul orchestrei braşovene prin diverse turnee pe scenele internaţionale.

„Am în vedere, în general, ridicarea Filarmonicii Braşov, ca să poată concura cu marile orchestre româneşti şi europene. Vreau să ne facem publicitate, să ajungem să fim cunoscuţi, să avem turnee naţionale şi internaţionale. Avem toate căile de acces la aceste idealuri. Sigur, se poate face asta pentru că orchestra Filarmonicii Braşov are o mare capacitate artistică, are muzicieni buni şi tineri şi bine educaţi. Ne trebuie doar puţină ordine, disciplină şi voinţă“, a declarat noul manager al Filarmonicii.

Flarmonica Brașov va avea în următoarea perioadă un turneu de 15 zile în Japonia.

Alte articole:   Brașov Heroes provoacă participanții la #conectare

Primul concert va fi susținut la la Musashino – Tokyo, pentru a marca 25 de ani de la înfrăţirea dintre Braşov şi Musashino, unde orchestra braşoveană va interpreta Simfonia a IX-a, de Beethoven.

Pentru că la anul se împlinește Centenarul Marii Uniri, maestrul Anton Niculescu intenționează să conceapă programe speciale, mai atractive pentru public, în special pentru cel tânăr.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate