blog-logo

„Chipul din oglinda apei”, educație teatrală pentru tineri

„Chipul din oglinda apei”, educație teatrală pentru tineri

Trupa Osono a pornit în turneu prin țară cu spectacolul „Chipul din oglinda apei”, turneu care face parte dintr-un complex proiect de educație teatrală, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

La Brașov, evenimentul va avea loc, luni, 30 octombrie, începând cu ora 19:00, la Centrul Cultural Reduta.

Cei prezenți vor viziona un spectacolul documentar și vor participa la dezbateri și la ateliere de autocunoaștere și de pedagogie teatrală.

Turneul de educație prin teatru, precum și dezbaterile și atelierele cu tinerii sunt observate și analizate de un sociolog, care realizează un studiu despre tineri, pornind chiar de la problemele ridicate de spectacol: problemele cu care se confruntă tinerii în societate, în familie sau în sistemul educațional, cum privesc viitorul, traumele provocate de violența în familie, de tendinţele de autoizolare ca urmare a rupturilor intervenite în relaţiile părinţi-copii și adulţi-adolescenţi.

Alte articole:   Calea ferată Predeal – Brașov. Contractul pentru studiul de fezabilitate, prelungit cu 10 luni 

Spectacolul documentar regizat de Fazakas Misi a experimentat formula de teatru documentar, pe urmele problemelor copiilor singuratici, ale părinților neajutorați și ale tinerilor vulnerabili. Pornind pe urmele acestor probleme, membrii Trupei au trecut prin filtrul unor lungi dezbateri toate realitățile descoperite, rezultând în final un scenariu comun pe care s-a construit spectacolul, notează Agerpres.

Administraţia Fondului Cultural Naţional precizează că Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia acestei instituţii. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Foto: Mesagerul de Covasna

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.