blog-logo

Curs de tehnici de artă cinematografică și fotografică pentru liceenii brașoveni

Curs de tehnici de artă cinematografică și fotografică pentru liceenii brașoveni

30 de elevi de la liceele din municipiul Brașov încep astăzi, 25 octombrie, workshop-urile de artă cinematografică și fotografică. Activitățile fac parte din proiectul cultural „Istoria prin ochii viitorului”, implementat de Agenția Metropolitană Brașov și cofinanțat de Consiliul Județean Brașov.

Obiectivul general al proiectului cultural este promovarea patrimoniului local în context cultural prin susținerea producției creative artistice în arta cinematografică și fotografică a tinerilor și dezvoltarea de noi audiențe. Valoarea totală a proiectului este de 43,805.21 lei, din care 10,456.00 lei (23,87%) sunt co-finanțare proprie a Agenției Metropolitane Brașov, iar termenul de implementare a proiectului este luna decembrie.

Proiectul propus vizează promovarea patrimoniului material construit mai puțin cunoscut, prin folosirea tehnologiei în creația artistică și în promovarea culturii locale din patru localități aparținând zonei metropolitane Brașov, respectiv: Săcele, Sânpetru, Bod și Satu Nou din comuna Hălchiu.

Alte articole:   Restricții multiple la Săcele

Obiectivele proiectului sunt promovarea a șase obiective de patrimoniu construit în rândul tinerilor, inițierea unui număr de 30 de elevi în arta fotografică și cinematografică prin abordări experimentale cu scopul de a încuraja capacitatea creativă a tinerilor, și creșterea interesului tinerilor către cunoașterea istoriei și a patrimoniului local.

Vor fi tipărite un număr de 4.000 de hărți și 600 de albume de fotografie cu date istorice, arhitecturale despre obiectele de patrimoniu construit în localitățile Săcele, Sânpetru, Bod, Satu Nou (Hălchiu) în limba română și engleză. În luna decembrie urmează să fie realizată o expoziție cu fotografiile efectuate de liceeni.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.