blog-logo

Rezultate incredibile la un studiu demografic în Gârcini

Rezultate incredibile la un studiu demografic în Gârcini

Primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, rezultatele unui studiu demografic realizat în cartierul Gârcini.

„Cartierul Gârcini este zona cea mai «specială» a municipiului. Este o realitate că, în ultimii 27 de ani, administrația săcelenă nu a făcut mare lucru penru acest cartier. De anul trecut, ne-am propus să ne ocupăm de întreg municipiul Săcele, inclusiv Gârciniul. Am înființat acest GAL, din care fac parte 11 membri fondatori, iar al doilea pas a fost realizarea unei strategii de dezvoltare a zonei”, a declarat primarul Virgil Popa.

Pentru realizarea unei strategii s-au primit 50.000 de euro, prin Programul Operațional Capital Uman: „A fost nevoie, în primul rând, de realizarea unui recensământ local și azi avem rezultatele”.

Alte articole:   VIDEO Un brașovean, premiat la Gala InvesTenergy

Termenul limită de realizare a strategiei, 4 decembrie, dar autorităţile speră să se realizeze mai repede cu sprijinul Agenției Metropolitane Brașov şi Agenției de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov și speră să obţină finanţare nerambursabilă 7 milioane de euro, cu două direcții – infrastructură (5 milioane de euro pentru alimentare cu energie electrică, delimitarea arealului de dezvoltare a cartierului, cu lucrări de cadastru, lucrări de apă şi canalizare, iluminat stradal, baie comunală, dispensar medical) şi educaţie.

Fosta pepinieră – 4 ha , din zonă, va avea ca destinație locuințe sociale pentru locuitorii din Gârcini. Peste 100 de locuințe se vor construi, proiectul urmând să fie depus spre finanțare prin PNDL.

Alte articole:   INSP: Aproximativ 70.000 de infecţii respiratorii acute, înregistrate într-o săptămână

Rezultatele seci ale referendumului

 • Număr de persoane – 5.975. În ultimii ani se discutau de 12.000, 13.000 dar este un studiu realizat timp de 45 de zile, din casă în casă, unde nu au fost găsiți, s-a revneit, marja de eroare este de sub 1%
 • 52,4% bărbai, restul femei.
 • Etnia – 77,8% români, 15,6% țigani, 5,7% rromi, 0,9% maghiari.
 • Media de vârstă – 22 de ani. Peste 71% din populație între 0 – 30 de ani, peste 60 de ani – 4,5%, iar 52,2% au vârsta între 0 – 17 ani.
 • 93,4% din persoanele peste 14 ani au carte de identitate. 91,5% au declarat că au vaccinurile la zi.
 • 30,8% sunt căsătoriți și tot 30,8% uniune consensuală.
 • 63,4% din nașteri au avut loc până la împlinirea vârstei de 18 ani.
 • 66,8% cu vârsta între 15 și 64 de ani au absolvit maximum opt clase.
 • peste 45% dintre persoane cu vârsta între 15 și 64 de ani nu au un loc de muncă.
 • 45% dinte repondenți nu au dat informații despre sursele de venit
 • 17,3% au declarat că au salariu constant (acum doi ani erau peste 1.000 de dosare de ajutor social, acum sunt în jur de 200).
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate