blog-logo

Gavrilescu: România are infringement pentru calitatea aerului din Iași și Brașov; primarii din aceste orașe nu colaborează cu Ministerul Mediului

Gavrilescu: România are infringement pentru calitatea aerului din Iași și Brașov; primarii din aceste orașe nu colaborează cu Ministerul Mediului

România este în procedură de infringement pentru calitatea aerului din Iași și Brașov, iar primarii celor două orașe nu doresc să colaboreze cu Ministerul Mediului astfel încât viața cetățenilor din comunitățile respective să nu fie pusă în pericol, a declarat marți, ministrul de resort, Grațiela Gavrilescu, într-o conferință de profil.

„Trebuie să reușim ca toate problemele pe care le avem pe mediu, inclusiv cele de calitate a aerului, să le rezolvăm. Am găsit colaborare și sprijin de la primarul Capitalei, Gabriela Firea, în sensul care au început să demareze lucrurile pe probleme care trenează de mulți ani și pentru care România are infringement pentru Municipiul București pe calitatea aerului. În Iași și Brașov, pentru aceeași calitate a aerului avem procedură de infringement și primarii respectivi nu doresc să colaboreze cu Ministerul Mediului astfel încât viața cetățenilor din comunitățile respective să nu fie pusă în pericol”, a spus Gavrilescu.

Alte articole:   ME solicită ca orele remediale să fie făcute ”faţă în faţă”, indiferent de scenariul în care este localitatea

Ea a precizat că pentru infringement plătesc toți cetățenii, indiferent de regiune.

„Nu cred că este importantă procedura de infringement decât din punct de vedere financiar. Este o repercutare asupra buzunarului fiecărui cetățean din România”, a mai arătat ministrul Mediului.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, luni, că în săptămânile următoare va avea loc o consultare publică pe tema unei taxe de mediu care ar putea fi introdusă pentru zona centrală din București.

„În săptămânile următoare vom avea o consultare publică dublă, consultare publică prin asociațiile de proprietari și prin primăriile de sector. De asemenea, și un sondaj de opinie în care dorim să-i întrebăm pe bucureșteni dacă ar fi de acord, având în vedere creșterea numărului de mașini înmatriculate în București cu aproape 50.000 doar în acest an și ca urmare a eliminării taxei de mediu, să se introducă pentru zona centrală, așa cum se întâmplă în toate marile capitale europene, o taxă de mediu. Nu avem încă stabilită valoarea, se fac acum niște calcule. Nu aș vrea să iau această decizie care e — la început cel puțin — nepopulară fără o consultare largă a bucureștenilor”, a declarat Firea, luni, pentru ”Adevărul”.

Distribuie dacă îți place!
  1. Santiere peste tot, copaci taiati de peste tot. Sub Tampa numai eu am vazut ca s-au taiat o gramada de copaci? La puscarieeeeeeeee!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate