Centrul rezidenţial pentru persoanele cu autism și Sindrom Down la Prejmer

Centrul rezidenţial pentru persoanele cu autism și Sindrom Down la Prejmer

Asociația Copiii de Cristal va începe lucrărilor de reabilitare și amenajare a clădirii în care va funcționa Centrul rezidenţial pentru persoanele cu autism și Sindrom Down. Locația viitorului centru rezidențial este pe str. Pictor  Iacob  Brujan, în Lunca  Câlnicului (Prejmer) – fosta grădiniță.

Proiectul centrului rezidențial prinde viață din această toamnă cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Prejmer, care a pus la dispoziție locația viitorului centru social și cu al organizației Globe Aware din SUA ,  care a asigurat fondurile pentru materialele de construcții (aproximativ 150.000 dolari) și recrutarea voluntarilor care vor veni in România în următoarele patru săptămâni (peste 350 de persoane).

O parte din fonduri și o parte dintre voluntari sunt alocați la renovarea Centrului de zi al Asociației Copiii de Cristal, de pe str. Aurel Vlaicu nr. 26 bis din Brașov.

„Proiectul centrului rezidențial este primul de acest fel din țara noastră, întrucât va crea un gen de centru pentru adulți diferit de cele uzuale în România. Va avea pe lângă serviciile sociale – rezidențiale pentru adulți cu TSA, sindromul Down și alte tulburări asociate  și servicii de ocupare în sistem de atelier protejat sau locuri de muncă protejate în comunitate, în funcție de abilități și gradul de independență al beneficiarilor”, au precizat reprezentanţii Asociației.

Serviciile pentru beneficiari vor fi asigurate în colaborare cu Direcția Generală Asistență Socială și Protecția Copilului a Județului Brașov.

Alte articole:   Curs online gratuit organizat de Camera de Comerț şi Industrie Braşov
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.