blog-logo

SENZAȚIONAL Care sunt cauzele care au provocat incendiul mașinii Oneliei Pescaru

De departe, unul dintre cele mai mediatizate subiecte de presă din Brașov a fost incendierea, la miez de noapte – noaptea, ca hoții! – a mașinii jurnalistei Onelia Pescaru.

Fără a se lăsa intimidată, Onelia a ieșit în spațiul public și a adus acuzații publice: interlopi, unelte ale unora care acum pretind că fac parte din clasa gulerelor albe. Încercări de intimidare și de reglare de conturi în stil mafiot.

Trecând peste această etapă, rămâne de urmărit ce fac instituțiile statului: a fost făcută o reclamație la Poliție. La început, au fost presiuni – nu mai faceți reclamație și acceptați varianta unui scurtcircuit. Până la urmă, vrând-nevrând, resturile mașinii arse au fost ridicate din fața casei pentru a fi expertizate.

Iar ceea ce citiți de acum încolo nu este vorba despre un text din Times News Roman sau Academia Cațavencu. Ar fi de râs, dacă…

Alte articole:   Primăria a anunțat că închide circulația rutieră pe strada Cerbului!

Cea mai probabilă cauză care a dus la incendierea mașinii după miezul nopții a fost apetitul rozătoarelor de pe câmpurile limitrofe, care mai ales toamna preferă cablurile electrice. Aşa scrie un expert despre cauzele incendiului….

Ceea ce nu știați este faptul că, în zona cartierului ANL de la Bunloc, există un excedent de rozătoare, dar pentru care nu s-a cerut cotă de recoltare, ca în cazul urșilor. Mai trebuie să ştiţi că rozătoarelor nu le place să roadă cablurile primăvara, pentru că nu sunt coapte. Dar, după o vară călduroasă şi o toamnă frumoasă, rozătoarele sărbătoresc şi ele, la miez de noapte, Ziua Recoltei. Deh, fiecare cum poate şi pe unde apucă.

Mai trebuie să remarcăm faptul că rozătoarele sunt extrem de mofturoase. Cele care au habitatul la câţiva metri de lanurile de cereale, chiar şi în Săcele, nu au ronțăit niciun cablu în ultimul deceniu. Suntem convinși că investigatorii de la Săcele sunt extrem de scrupuloși și avem convingerea că vor depista rozătoarea teroristă după fecalele cu conținut de plastic din izolarea cablurilor electrice. Sau poate că s-a dus și a cerut vreo rețetă pe la vreun cabinet medical clandestin, pentru indigestie…

Alte articole:   Klaus Iohannis anunță restricții: Sunt necesare măsuri urgente, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă

Oricum, ceea ce s-a întâmplat ne face să credem că mașina jurnalistei din Brașov probabil are ceva arome speciale, din fabrică. La fel cum dai la pește cu tot felul de momeli aromatizate – unele atrag șalăii, știucile, altele interlopii sau alte specii de răpitoare.

Pe această cale, cerem public de la Poliția Săcele, dar și de la Inspectoratul Județean de Poliție Brașov, să ne comunice dacă în ultimul deceniu, secol, sau de când au apărut agatârșii pe acest teritoriu, a mai existat vreun caz în care mașinile au luat foc ca urmare a unor scurtcircuite provocate de rozătoarele astea drăgălașe, dar neastâmpărate.

Alte articole:   Festivalul Internațional de Teatru Maghiar, la Teatrul Sică Alexandrescu

Mai cerem public Primăriei Brașov să tripleze campanile de deratizare (deocamdată nu avem expertize că și țânțarii s-ar da la astfel de violențe), ca nu cumva să ne trezim cu un val de incendii și în capitala de județ. Din fericire, sătenii din teritoriu, se pare că au găsit rețeta care le-a imunizat mașinile la atacurile teroriste ale rozătoarelor și nu au probleme, dar mașinile din mediul urban se pare că nu sunt la fel de rezistente.

Putem accepta precizări că rozătoarele din expertiză erau de alt soi, pentru că și un șef de la SRI la Brașov, pe vremea când era gripă aviară, a confundat curcanii cu găinile. În acest caz, s-a lăsat cu demiterea acestuia…

 

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.