Brașovul poate avea un centru puternic de cercetare-dezvoltare în domeniul energiilor regenerabile, industrie aeronautică și IT&C

În perioada 19-21 octombrie 2017 se desfășoară a V-a ediție a Conferinței pentru Energie Sustenabilă –„Conference for Sustainable Energy”, organizată de Centrul de Cercetare Științifică Sisteme de Energii Regenerabile și Reciclare – RESREC din cadrul Institutului de Cercetare – Dezvoltare al Universității Transilvania din Brașov – ICDT.

Tematica acestei ediții a Conferinței este centrată pe Comunități durabile eficiente energetic (Nearly Zero Energy Communities) și va fi dezbătută de personalități de marcă din Europa, profesori și cercetători din marile centre universitare din Uniunea Europeană.

Încă din anul 2005, Agenția Metropolitană Brașov s-a implicat activ în dezvoltarea sustenabilă a zonei metropolitane. De asemenea, rolul Agenției Metropolitane este de a oferi sprijin și expertiză specializată comunităților locale din zona Brașov în eforturile lor de dezvoltare, aceasta centralizând și coordonând toate proiectele de dezvoltare și le integrează într-o abordare coerentă.

„Cooperarea internațională este unul dintre pilonii principali ai activității Agenției Metropolitane Brașov. Proiectele de cooperare internațională permit noi idei și abordări care s-au dovedit a fi eficiente în alte țări pentru a fi importate și adaptate contextului local din Brașov. Agenția Metropolitană din Brașov acționează ca un multiplicator de bune practici, deoarece oferă sprijin și împărtășește experiența și cunoștințele sale unei întregi regiuni metropolitane”, a subliniat fostul europarlamentar și actualul director general al Agenției Metropolitane Brașov, Dragoş David.

Agenția Metropolitană a fost implicată în diferite etape ale proiectelor importante pentru dezvoltarea durabilă a regiunii orașului, cum ar fi: infrastructura publică (drumuri, poduri); creșterea siguranței publice – implementarea sistemelor CKAN și City Pulse în municipiul Brașov; sprijinirea comunității de afaceri și stimularea spiritului antreprenorial; dezvoltarea comunității locale; proiecte de învățare pe tot parcursul vieții; proiecte de cooperare teritorială.

Alte articole:   Persoane lovite de mașină, la Făgăraș

Valoarea totală a fondurilor atrase de către Agenția Metropolitană Brașov, localitățile membre împreună cu Primăria  Brașov, este de peste 300 de milioane euro.

Pentru perioadă de programare 2014-2020, AMB în parteneriat cu Universitatea Transilvania și cu Institutul de Cercetare al Universității brașovene și-a propus să dezvolte unul dintre cele mai puternice centre de transfer tehnologic din domeniile ingineriei: dezvoltarea tehnologiilor de producere a energiei regenerabile, industria aeronautică, unde tradiția industriei brașovene dispune de un mare avantaj, și industria IT&C.

„Acest viitor centru de cercetare-dezvoltare se fundamentează pe ideea de colaborare între marile centre universitare europene și Universitatea «Transilvania» cu mediul de afaceri, prin intermediul centrului de transfer tehnologic. În cadrul centrului de transfer tehnologic, este de dorit să fie atrași  întreprinzătorii / întreprinderile mici care pot desfășura activități independente de cercetare-dezvoltare”, ne-a declarat fostul rector al Universitații Transilvania, profesor doctor ing. Ion Vişa.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.