blog-logo

Pădurea din inimi și inimile din pădure

Pădurea din inimi și inimile din pădure

Mai sunt câteva zile până la startul Maratonului Montan Rafael. Sâmbătă, 21 octombrie, la ora 9, maratoniștii vor porni să ia în piept înălțimile Muntelui Măgura Codlea și colinele Holbavului.

Încă din weekendul trecut, în cadrul proiectului „Pădurea, parte din natura ta”, voluntari ai DRÄXLMAIER  Braşov şi ai Fundaţiei Rafael, alături de Pompierii Voluntari Codlea, au construit băncuţe în două zone din pădurea Codlea şi au amenajat o parte din traseul Maratonului Rafael, pentru ca participanţii să poată trece mai uşor. În plus, echipa de voluntari a ecologizat zona Maial şi cea a lacului doi. Scopul acţiunii a fost îmbunătăţirea condiţiilor de relaxare pentru cei care îşi petrec timpul liber în aceste locuri, precum şi pregătirea Maratonului Rafael care atrage, în fiecare an, sute de atleţi.

Echipaţi cu materie primă şi instrumentele necesare, unii au tăiat, au cioplit şi au asamblat bucăţi de lemn pentru a crea băncuţe rustice confortabile, în timp ce alţii au remodelat cărări în pădure şi au îndepărtat obstacolele din calea atleţilor de la Maratonul Rafael. Cu ajutorul balustradelor şi al buştenilor amplasaţi de voluntari, atleţii vor putea parcurge mai uşor şi în siguranţă traseul de Semimaraton. Alte echipe, „înarmate” cu mănuşi şi saci de plastic au avut ca obiectiv ecologizarea zonelor, acţiune la care au participat şi părinţi cu cei mai tineri voluntari.

Voluntarii au pus suflet, timp şi energie în această activitate. „A fost o plăcere să fiu alături de colegii mei, familiile acestora, oamenii de la Rafael şi Pompierii din Codlea şi să realizăm ceva frumos pentru comunitatea din Codlea. Sunt sigură că tot mai mulţi colegi se vor alătura acţiunilor noastre pe viitor astfel încât, cu răbdare şi perseverenţă, să creştem comunitatea de voluntari, oameni inimoşi, iubitori de natură şi puşi pe fapte bune”, a explicat Vera Lupu, voluntar al DRÄXLMAIER Braşov. „Îmi place să ajut, să particip la acţiuni constructive care ne fac viaţa mai frumoasă tuturor. Mă bucur că am făcut parte din această echipă şi am cunoscut oameni faini şi sufletişti”, a spus Lucian Cioacă, din echipa de Pompieri Voluntari Codlea, susţinători activi ai acţiunilor Rafael.

Sâmbăta care vine se anunță a fi o vreme extraordinară, iar pădurea Codlei ne va încânta pe toți cu ruginiul ei. Cei care doriți să vă bucurați de ea, veniți în Maialul codlean! Veți întâlni sportivi minunați, plini de bucuria alergării caritabile. Și, dacă nu vă place doar să priviți de pe margine, intrați în marea arenă a naturii și înscrieți-vă chiar acum la cea mai frumoasă și mai prietenoasă competiție a toamnei, accesând site-ul Maratonului Montan Rafael.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate