blog-logo

Istoria medievală a Brașovului în cea mai mare pictură murală a orașului (Foto)

Istoria medievală a Brașovului în cea mai mare pictură murală a orașului (Foto)

Pictura murală de pe zidul lateral al Mănăstirii Franciscane din Piațeta Sfântul Ioan este gata de admirat.

Povestea medievală a Cetăţii Braşovului, a fost realizată de un arhitect din Bacău, Lucian Sandu Milea, care a fost desemnat câștigător în urma competiției la care au participat 18 artiști.

Lucian Sandu Milea, a locuit în Braşov o perioadă, unde a studiat şi la Liceul de Artă. Încă de atunci a fost profund impresionat de istoria medievală a oraşului, pe care, acum, a transpus-o, în mare parte pe zidul Mănăstirii Franciscane.

Artistul împreună cu Ana Toma, au pictat Zidul Mănăstirii până la înălţimea de 3,5 metri, care a fost renovat şi pregătit pentru pictat.

Alte articole:   Iohannis zice că „România este pregătită pentru orice scenariu”, după amenințările lui Putin cu arme nucleare VIDEO

Opera de artă, care are 160 de mp, reprezintă istoria medievală a Braşovului în imagini. Pictura ilustrează cele şapte bastioane ale Braşovului, dar şi breslele care au făcut din Braşov unul dintre cele mai mari centre comerciale de acum câteva secole.

Au fost alese mai multe forme geometrice pentru ca lucrarea să îmbine stilul vechi cu cel nou. Realizarea picturii a durat aproape două săptămâni, iar artiştii s-au luptat destul de mult cu ploaia.

Anul viitor, în etapa a doua a proiectului, urmează să fie pictat zidul de la înălţimea de 3,5 m până în partea superioară, devenind, astfel, cea mai mare lucrare de artă murală din interiorul Cetății Brașovului.

Alte articole:   Lidl România modifică orarul de funcţionare al magazinelor pentru a face economie de curent

Proiectul „Artă şi poveste murală“ a fost realizat de Asociaţia Carpaterra şi este finanţat de Primăria Municipiului Brașov cu suma de 77.750 de lei. Valoarea totală a proiectului este de 97.750 de lei.

Foto: adevarul

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate