blog-logo

Evenimente dedicate lui Brâncuși la Săcele și Brașov

Evenimente dedicate lui Brâncuși la Săcele și Brașov

Asociația Culturală ISVOR anunță cel mai nou proiect al ansamblului Imago Mundi, „Isvor. Constantin Brâncuși”, care va fi prezentat în weekend la Centrul Multicultural și Educațional Săcele și la Universitatea Transilvania din Brașov.

Potrivit unui comunicat, proiectul „Isvor. Constantin Brâncuși” este dedicat marelui sculptor român, din a cărui viață și operă este inspirat. Este o reinterpretare — vizuală și sonoră — a lumii lui Brâncuși: de la cea gorjeană, unde s-a născut și format spiritual, la cea pariziană, care l-a desăvârșit artistic și cultural.

Lucrările ce alcătuiesc programul muzical sunt inspirate de muzica tradițională oltenească: muzica Mariei Tănase (poate cea mai importantă voce pentru muzica tradițională românească, dar și una dintre marile iubiri ale lui Brâncuși); muzica lui Erik Satie (compozitor francez, precursor al minimalismului, suprarealismului, muzicii repetitive sau al „theatre de l’absurde”, interesat de muzica lăutarilor români și bun prieten cu sculptorul român); sau, pur și simplu, lucrări inspirate din opera lui Constantin Brâncuși: „Muza adormită”, „Pasărea măiastră”, „Cumințenia Pământului”, „Masa tăcerii”, „Coloana infinită”, se arată în comunicat.

Alte articole:   Întâlnire regională a Pro România, la Brașov

Programul muzical este dublat de proiecții foto/video, o instalație în mișcare ce comentează vizual — și completează scenografic — universul sonor imaginat în spiritul și onoarea operei brâncușiene.

Biletele pentru concertul de sâmbătă, cu prețul de 10 lei, au fost puse în vânzare la Casa de bilete a Centrului Multicultural și Educațional Săcele. Intrarea la concertul de duminică este liberă, în limita locurilor disponibile, precizează organizatorii.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate