Soluție: Regia Pădurilor Kronstadt solicită recoltarea a trei urși care coboară în cartierele municipiului

Soluție: Regia Pădurilor Kronstadt solicită recoltarea a trei urși care coboară în cartierele municipiului

Regia Publică Locală a Pădurilor (RPLP) Kronstadt a depus marți, la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov și la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Brașov, o solicitare pentru obținerea derogării de recoltare a trei exemplare de urs care coboară în cartierul Răcădău din Brașov și zona Bunloc din Săcele, a declarat, miercuri,  șeful Compartimentului Vânătoare din cadrul instituției, Cosmin Didă.

„Am depus o solicitare pentru un punct de vedere la cele două instituții, conform legislației în vigoare, după care le vom trimite la Ministerul Mediului, care este în măsură să emită ordinul de derogare pentru recoltarea celor trei exemplare de urs care au vârsta de trei ani. Doi dintre urși coboară de vreo două săptămâni în cartierul Răcădău, la containerele cu gunoi menajer, în căutarea de hrană. Au fost monitorizați, fotografiați, avem rapoarte întocmite. În zona Bunloc este un alt exemplar, care intră în curțile oamenilor, le-a distrus garduri și trebuie să luăm măsuri. După mai multe goane efectuate de pădurari săptămâna trecută pentru a-i îndepărta cât mai mult de zonele locuite, urșii tot coboară din pădure. Sperăm ca Ministerul Mediului să ne aprobe recoltarea celor trei exemplare”, a spus Didă, citat de Agerpres.

Directorul Agenției pentru Protecția Mediului Brașov, Sorin Hornoiu, a declarat că săptămâna viitoare va fi analizată solicitarea depusă de Regia Locală a Pădurilor Kronstadt.

Alte articole:   O stradă din Brașov rămâne fără gaz, două localități din județ, fără curent

„Vom analiza împreună cu colegii de la Garda Națională de Mediu — Comisariatul Brașov solicitarea depusă și ne vom exprima un punct de vedere. Au mai fost depuse solicitări de derogare pentru recoltarea a două exemplare de urs, unul la Râșnov și altul la Jibert”, a precizat Sorin Hornoiu.

Reprezentanții RPLP Kronstadt au relocat săptămâna trecută un exemplar de urs la o distanță de 20-25 de kilometri față de cea mai apropiată zonă locuită din Brașov.

Potrivit lui Cosmin Didă, pe suprafața de câteva mii de hectare de pădure administrată de RPLP Kronstadt, în zona Brașov-Săcele-Predeal, se află în prezent aproximativ 100 de exemplare de urs, față de 20 cât ar fi optimul pentru această suprafață.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.