Salarii de invidiat la Poliția Locală Brașov

Salarii de invidiat la Poliția Locală Brașov

Publicația Economica.net a analizat salariile de bază nete încasate în septembrie de poliţiştii locali din Sectorul 1 al Capitalei, din Braşov, Cluj şi din Moineşti.

Potrivit datelor, salariile de bază nete pe care le primesc debutanţii licenţiaţi din Poliţia Locală pornesc de la peste 2.800 de lei în sectorul 1 al Capitalei, de la peste 2.400 de lei în Braşov, de la 1.700 de lei la Cluj şi de la 1.200 de lei în Moineşti.

Debutanţii cu studii medii din Poliţia Locală câştigă salarii de bază nete care încep de la peste 2.000 de lei în sectorul 1 al Bucureştiului, peste 1.400 de lei la Braşov şi peste 1.300 de lei în Cluj și Moinești, arată datele oficiale ale poliţiilor locale din aceste oraşe, prelucrate şi comparate de Economica

În schimb, cel mai bine plătiţi poliţişti locali sunt profesioniştii cu grad superior, absolvenţi de studii superioare şi peste 20 de ani vechime. Aceştia au salarii de bază nete de peste 2.800 de lei la Moineşti, 3.800 de lei la Braşov, peste 4.200 de lei la Cluj şi 4.300 de lei dacă lucrează în sectorul 1 al Capitalei.

Așadar, poliţiştii locali debutanţi din Braşov sunt printre cei mai bine plătiţi agenţi din ţară.

Pe lângă salariu de bază, poliţiştii locali primesc normă de hrană în valoare de 25 de lei sau 32 de lei pe zi, şi în valoare de 5 lei pe schimb/tură, arată datele oficiale ale primăriile şi consiliilor locale. De asemenea, poliţiştii locali care lucrează între ora 22:00 şi ora 6:00 beneficiază de  spor pentru munca prestată în timpul nopţii, în valoare de 25% din salariul de bază, în baza prevederilor articolului 20 din Legea nr. 153 din 28 iunie 2017, au spus oficialii Poliţiei Locale Timişoara pentru Economica.

Alte articole:   Lituania închide granițele pentru români. Ce condiții au pus austriecii

Jurnaliștii de la Economica.net. au expicat de ce apar diferențele salariale de la un oraș la altul.

„De ce diferă, de la un oraş la altul, coeficienţii în funcţie de care se stabilesc salariile de bază ale poliţiştilor locali încadraţi pe aceeaşi funcţie şi cu acelaşi nivel de studii? Răspunsul scurt: pentru că legea oferă această libertate fiecărui consiliu local. Coeficienţii în funcţie de care se determină salariile din Poliţiile Locale din ţară se stabilesc prin hotărâre a consiliului local, a consililului judeţean sau consiliului general al municipiului Bucureşti, şi sunt diferiţi de la o instituţie la alta, respectiv de la un oraş la altul”.

Foto: libertatea.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.