blog-logo

Povești terapeutice, conectare și joc cu Adriana Mitu la Brașov

Povești terapeutice, conectare și joc cu Adriana Mitu la Brașov

Adriana Mitu, autoare de poveşti terapeutice şi trainer specializat în dezvoltarea inteligenţei emoţionale a copiilor, va susține o conferință, joi, 26 octombrie la Școala Prems, Strada 13 Decembrie nr.94, începând cu ora 18.00.

În cadrul conferinței, care va dura 3 ore, va avea loc și lansarea primelor opt povești terapeutice din colecția “Abc-ul poveștilor terapeutice”, iar la finalul conferinței va avea loc o sesiune de întrebări.

Fie că vorbim despre temerile copilului, despre manifestări agresive, lipsă de cooperare sau pregătirea și trecerea peste un eveniment dificil, cea mai bună soluție este JOCUL. Acesta este un foarte bun instrument terapeutic ce poate fi folosit de părinți și dascăli, dar și un instrument de comunicare și conectare, care, de cele mai multe ori, dă rezultate uimitoare.

Alte articole:   Un puști spera să dea lovitura vieții la o cofetărie, dar a fost prins de jandarmi

La finalul acestei întâlniri, vei avea toate resursele să folosești jocul pentru a înțelege și rezolva diferite situații. Totodată, vei putea descoperi ce anume dorește copilul să comunice prin jocurile sale și cum îi poți transmite anumite mesaje prin intermediul poveștilor terapeutice.

La această conferință vei afla tipuri de jocuri pe care le poți folosi pentru a trece mai ușor peste situații provocatoare precum:

  • temeri pe care le manifestă copilul: de separare, de întuneric, de a nu putea face un anumit lucru, de coșmaruri, de străini, de medic, de tuns, de apă și așa mai departe;
  • lipsa de cooperare;
  • limbajul nepotrivit;
  • manifestări agresive – victimă sau agresor;
  • rivalitatea între frați;
  • mințit și trișat;
  • mersul la culcare;
  • pregătirea pentru un eveniment dificil: apariția unui nou frate, prima zi de grădiniță, o procedură medicală și așa mai departe;
Alte articole:   29.11.2020 - 5.554 cazuri noi de infectare cu COVID 19 în ultimele 24 de ore, dintre care 364 la Brașov

Jocul este un mijloc de conectare cu cel mic. Conectarea ajută la o mai bună cooperare și la dezvoltarea armonioasă a copilului.

Vei înțelege cum să descifrezi mesajele pe care copilul le transmite prin jocul său. Copiii comunică prin joc aspecte importante din viața lor, transmit emoții și nevoi pe care nu le pot verbaliza. Poți utiliza jocul pentru a afla ce a făcut copilul la grădiniță/școală, ce situații îl frământă și care sunt temerile sale.

Vei afla cum poți folosi jocul și poveștile ca instrument terapeutic, de vindecare.

Intrarea este gratuită, iar participarea se face în baza completării formularului de înscriere.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.