blog-logo

Opt persoane trimise în judecată pentru înșelăciune cu credite

Opt persoane trimise în judecată pentru înșelăciune cu credite

Opt bărbați vor fi judecaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi desfăşurarea de activităţi interzise de către o persoană, pe cont propriu sau pe contul unei entităţi care nu este instituţie de credit.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au finalizat cercetările efectuate într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunior de „înşelăciune” şi „desfăşurarea de acticităţi interzise de către o persoană, pe cont propriu sau pe contul unei entități care nu este instituție de credit” .

Cei opt, cu vârste cuprinse între 30 şi 41 de ani, în calitate de reprezentanți ai unei societăți comerciale cu obiect de activitate ”Consulting”, au perfectat 38 de contracte de credit și le-au indus în eroare pe persoanele care au solicitant împrumuturi.

 „În calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale cu obiect de activitate «Consulting», în perioada 2011 – 2013, cu ocazia perfectării unui număr de 38 de contracte de credit, au indus şi menţinut în eroare persoanele solicitante ale respectivelor împrumuturi, condiţionându-le plata unor sume de bani cu titlul de taxe de bază şi taxe lunare, cu toate că societatea nu era instituţie de credit şi nu era autorizată pentru desfăşurarea activităţii de atragere şi/sau gestionare sume de bani, provenite din contribuţiile membrilor unor grupuri de persoane constituite în vederea acumulării de fonduri colective şi acordării de credite/împrumuturi din fondurile astfel acumulate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov, Gabriela Dinu.

Prejudiciul în cauză a fost stabilit la 116.138 lei. Cercetările au fost efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Un nou cutremur în Vrancea. Seism și în zona Făgăraș-Câmpulung

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate