blog-logo

Kurtos kalacs umplut cu întunericul din inima şefilor UDMR

Kurtos kalacs umplut cu întunericul din inima şefilor UDMR

În drum spre Bacau, la evenimentul unde Habitat Romania s-a implicat și s-a realizat prin voluntariat 36 de case în 6 zile, la un market din Târgu Secuiesc (de data asta nu Kaufland, ca la ora aia era zăvor pe usa), un domn(işor), amabil ca zambet si infatisare, ne-a servit (pe mine şi pe colegul meu cu care eram în delegaţie) cum a vrut el: noi cerut romaneste, pus papa pe banda, salutat romaneste, el la regim de Omerta.

Nu vrut la el sa vorbește cu noi, chiar dacă promiteam să umplem cu întuneric miezul de la kurtos kalacs… În mod sigur, omul nu avea nimic cu noi. Daca eram irlandezi, eram „executaţi” la fel.

Alte articole:   Gravură manuală pe sticlă cu artista brașoveancă Astrid Bata

Noi vorbit romaneste, el Bat man – Bat man, cu un calm perfect si o stapanire de sine desavarsita, ne comunica ceva. (Aici este momentul in care Google Translate trebuie sa recunoasca ca este de kko – hai, bre, cu aparatul ala de tradus limbi extraterestre, ca rusii scriau despre el de acum 60 de ani in romanele SF).

Din fericire, pregătirea mea elementară din facultate, ca inginer, m-a ajutat într-un mod desăvârșit: specialist, fiind, în automatizare robotizare, nu m-am speriat de display-ul casei de marcat. Erau doar cifre. Emotia mare a fost atunci cand a acceptat bancnotele. Ca nu aveam mai nimic in cont, pe card.

Daca nu acceptau lei, era hăul atât de mare… După ce am făcut febră musculară la mâini „vorbind”, am convenit că prețurile sunt în lei, nu în forinți. Mă scormoneam, deja,  după ceva firfirei euro(peni), să-i vând la negru: Aferim, nenicule!…

Alte articole:   Accident pe DN1, la ieșirea din Vlădeni spre Perșani

Problema cea mai mare este, însă, la nivelul conducerii UDMR. Oamenii sunt disperați. Scade populația de etnie maghiară. Tezele privind îndoctrinarea și îndobitocirea că românii ne fură țara nu prea mai au succes. Tinerii maghiari nu mai pun botul să stea în secuime pe doi lei, și ăia zeciuiți de grofii politici. Apoi, mai este și întristarea privind îmbătrânirea populației.

La această oră, pe fondul unei Europe sfâșiate de atacuri teroriste, al unei Europe oprimate de politicile cretine ale Angelei Merkel, care nici dacă era musulmană nu făcea mai mult rău creștinismului prin deciziile adoptate, liderii maghiari încă mai joacă o carte scoasă demult din joc.

Alte articole:   4,62 la mie, incidența la nivelul județului. Comăna, aproape de pragul de 15 la mie!

Pauperizarea populației maghiare din România nu mai este un mijloc de a obține voturi pentru privilegiile și pensiile nesimțite pe care le iau, la braț, alături de parlamentarii români. Tinerii maghiari au priceput acest lucru.

La români, s-a făcut la modul cretin, fără o evaluare a resursei umane, un fel de înnoire a clasei politice. Din păcate, la UDMR, în acest proces se pare că, până în acest moment, tinerii sunt și la această oră doar prelungiri ale păpuşarilor bătrâni …

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate