blog-logo

240.000 de lei, valoarea amenzilor pentru „munca la negru” în Braşov, în septembrie

240.000 de lei, valoarea amenzilor pentru „munca la negru” în Braşov, în septembrie

Inspectoratul Teritorial de Munca Brasov a anunțat rezultatele controalelor ce au vizat depistarea si sanctionarea muncii la negru, controale efectuate de inspectorii de munca braşoveni în luna septembrie 2017.

Astfel, cu ocazia desfășurării celor 114 controale, au fost identificate 22 persoane „la negru” pentru care  un număr de 11 angajatori au fost sanctionați  cu  amenzi  în valoare de 240.000 lei.

„În ceea ce priveşte respectarea prevederilor, HG.500/2011 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 118 de controale,  în urma cărora au fost sancţionați un număr de 5 angajatori (amenzi in valoare de 5.000 lei si 4 avertismente)”, a precizat inspectorul șef Adrian Reit.

Alte articole:   Râurile mici din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, sub avertizare de inundaţii până luni la amiază

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de munca  în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 40.000 lei.

Tot în luna septembrie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 168 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr de 31 de angajatori cu amenzi în valoare de 40.000 lei si 39 de avertismente.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.