blog-logo

Vremea se răceşte, în weekend. Lapoviţă şi ninsoare la peste 1.500 de metri

Vremea se răceşte, în weekend. Lapoviţă şi ninsoare la peste 1.500 de metri

După câteva zile cu temperaturi ridicate, de vineri vremea se va răci şi mai mult, astfel vor fi temperaturi mai scăzute decât cele din intervalul precedent și sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, informează ANM.

Vineri, cerul va avea înnorări temporar accentuate, va ploua, şi sub formă de aversă, şi vor fi posibile descărcări electrice, mai ales seara şi noaptea, în regiunile din centrul, vestul şi nordul ţării. Vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, cu temperaturi mai coborâte decât cele din intervalul precedent, maxime cuprinse între 10 şi 16 grade.

La munte, în general, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, cu precădere în a doua parte a intervalului, vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în zona montană, unde la rafală se vor depăşi 65-70 km/h. Temperaturile maxime la nivel naţional se vor situa între 11 şi 26 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

Alte articole:   Virgil Musta, recomandări pentru persoanele care au simptome de COVID-19 și pentru cei care se tratează acasă

În cursul zilei de sâmbătă, în cea mai mare parte a ţării valorile termice se vor situa sub cele climatologic specifice datei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 şi 16 grade, iar cele minime între 2 şi 13 grade.

La munte, în general, la înălţimi de peste 1500 m, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare cu depunere de strat consistent de zăpadă la altitudini mari. În celelalte zone, cerul va fi variabil şi doar izolat va ploua slab. Vântul va avea intensificări în sud-estul ţării şi pe crestele montane cu viteze la rafală de peste 55-60 km/h, iar în rest va fi slab şi moderat.

Alte articole:   Comisia Europeană: Slujbele de Crăciun, urmărite online sau la televizor

Duminică, cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali şi izolat în Munţii Banatului. Cu precădere la altitudini de peste 1800 m, vor predomina ninsorile. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari pe creste. Temperatura aerului va marca o creştere uşoară faţă de ziua precedentă.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.