Susținere financiară din Salzburg pentru un pianist braşovean și o stație mobilă de donare de sânge

Susținere financiară din Salzburg pentru un pianist braşovean și o stație mobilă de donare de sânge

Un tânăr pianist brașovean și un proiect susținut de către Asociația Științifică a Studenților Mediciniști Brașoveni – ASSM în parteneriat cu filiala Brașov a Crucii Roșii sunt beneficiarele unui sprijin financiar în valoare de câte 2.500 de euro.

Donația vine din partea „Internationale Salzburg Association” (ISA) – o organizație ce promovează Salzburgul în întreaga lume, iar cele două propuneri au fost făcute de consilierul local Cristian Macedonschi, direct către ISA.

Predarea cecurilor simbolice a avut loc duminică la sediul Forumului Democrat German din Brașov. Cecurile au fost înmânate de Prof. Dr. Franz Schausberger – președintele Institutului Regiunilor Europene și președinte de onoare al ISA, fost guvernator al landului Salzburg, și de vicepreședintele ISA, Dr. Ing. Dieter Soltmann.

Paul Cristian Ionescu, elev în clasa a X-a a Liceului „Johannes Honterus”, a fost propus pentru acest sprijin financiar de către un alt pianist brașovean, Ioan Dragoș Dimitriu și de către Prof. Univ. Dr. Corina Ibănescu – îndrumătorul bursierului. Tânărul pianist va folosi cei 2.500 de euro pentru a participa la un Masterclass internațional de pian, pentru a-și continua performanța.

Cecul aferent proiectului susținut de Asociația Științifică a Studenților Mediciniști Brașoveni – ASSM și Crucea Roșie Brașov, a fost înmânat unui student medicinist din Brașov, Sabin Păduroiu.

Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea unei stații mobile de donare de sânge, de care Brașovul încă nu dispune. Acest proiect a beneficiat și de o strângere de fonduri realizată în cadrul evenimentului Oktoberfest Brașov.

Alte articole:   În luna Mai 2020, România a înregistrat cel mai mic număr de decese, din ultimii șapte ani
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.