blog-logo

Primăria Brașov se pregăteste de înzăpezirea pârtiilor din Poiana Braşov

Primăria Brașov se pregăteste de înzăpezirea pârtiilor din Poiana Braşov

Administratorul public al municipiului Brașov, Miklos Gantz, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că înzăpezirea domeniului schiabil în Poiana Brașov va începe la 1 noiembrie, astfel ca iubitorii sporturilor de iarnă să aibă posibilitatea să schieze încă din prima parte a lunii decembrie.

 „Pe 1 noiembrie, domeniul schiabil va fi pregătit integral pentru începerea înzăpezirii. Sunt lucrări premergătoare pornirii sezonului de schi, respectiv revizii, întrețineri, reparații, probe, avize. Aceste lucruri sunt în desfășurare în momentul de față și se intenționează finalizarea lor până la 1 noiembrie. Asta înseamnă că, pe 1 noiembrie, dacă temperaturile vor permite — avem nevoie de -4 grade Celsius, aceasta este temperatura optimă — vom începe înzăpezirea prin punerea în funcțiune a instalațiilor. Din informațiile pe care le avem, la începutul lunii noiembrie vom avea temperaturi cu minus. Înzăpezirea domeniului schiabil ar putea dura între cinci și maximum 10 zile. Este dorința noastră și probabil a utilizatorilor domeniului schiabil pentru a putea schia cât mai repede, astfel încât ne dorim ca, în prima parte a lunii decembrie, să se poată schia”, a spus sursa citată.Toate cele opt instalații pe cablu, două telecabine, o telegondolă, două telescaune și trei teleschiuri vor fi revizuite și funcționale, iar în cazul competițiilor sportive va fi funcțional și teleschiul Ruia (care anul trecut nu a funcționat).

Alte articole:   Răspunsul unui sistem de Inteligență Artificială la întrebarea dacă, geo-strategic, se justifică un Aeroport la Brașov

„Este un dispozitiv de transport pe cablu suplimentar, care dublează telescaunul Ruia, dar este foarte bine să-l avem pregătit mai ales pentru competițiile sportive din Masivul Postăvarul, care vor fi mai multe în acest sezon, așa după cum spun organizatorii acestora”, a adăugat administratorul public.

Acesta a menționat că, în zilele de 11 și 12 octombrie, ISU Brașov, Poliția Locală și alte nouă instituții, inclusiv Salvamont, cu care Primăria a încheiat protocoale, vor efectua verificări și o simulare a unei situații de urgență denumite generic „Salvare la înălțime”. Același lucru se va întâmpla și în zilele de 18 și 19 octombrie, seara după ora 16.00, când va fi aceeași procedură, dar în condiții de întuneric.

Alte articole:   Un jandarm montan patrulează pe pârtiile din Poiana Brașov cu snowboard-ul VIDEO

Administratorul public al municipiului Brașov a mai spus că deficiențele constatate la sfârșitul sezonului trecut cum ar fi, arbori căzuți, dizlocări de roci, plase de protecție de pe marginea pârtiilor de schi deteriorate au fost remediate.

„În ceea ce privește lacul de acumulare de unde se preia apa pentru înzăpezirea pârtiilor, în proporție de 82% are apă acumulată din precipitații, dar vom suplimenta cu încă 10% cantitatea și va fi suficientă pentru pârtii. Cele 120 de lăncii, 10 tunuri fixe și 19 tunuri mobile pentru producerea zăpezii sunt pregătite pentru a intra în funcțiune, iar cele patru ratrak-uri sunt funcționale”, a punctat Gantz.

Acesta a precizat că, începând din 16 octombrie, parcarea cu peste 400 de locuri din Poiana Mică va fi deschisă astfel că schiorii își vor putea lăsa mașinile aici, urmând să fie transportați până la baza pârtiei cu mijloace de transport în comun, evitându-se astfel blocajele din stațiune în timpul sezonului, când polițiștii erau nevoiți să oprească circulația între Brașov și Poiana Brașov din cauza numărului mare de mașini.

Alte articole:   Ninsorile și viscolul paralizează traficul în România: 9 drumuri naționale ÎNCHISE

Tarifele pentru transportul pe cablu urmează să fie aprobate în ședința Consiliului Local din această lună, propunerea fiind ca acestea să rămână la nivelul celor din sezonul trecut, respectiv 20 de lei o urcare cu telecabina și 35 de lei urcare și coborâre. Cartelele pentru telecabină, telegondolă, telescaune și teleschiuri au prețuri cuprinse între 30 de lei și 550 de lei, în funcție de numărul de puncte. Pentru copii reducerea este de 50%.

Distribuie dacă îți place!
  1. Avand in vedere ca sporturile de iarna sunt unele scumpe (inclusiv skipass-ul) si ca studentii nu au venituri constante si sigure, se poate discuta in cadrul sedintei Consiliului Local introducerea reducerilor de studenti/elevi pentru skipass-uri? Astfel vor fi atrasi mai multi tineri si profitul per total va creste. Acest lucru nu este nou ci este pus deja in practica de administratia altor partii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.