blog-logo

Noaptea Cercetătorilor la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”

Noaptea Cercetătorilor la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna”

„Noaptea Cercetătorilor Europeni” se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie și își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

​Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

​Proiectul se adresează minţilor curioase și tinerilor care se doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

 

La evenimentul organizat de către Colegiul Național „Andrei Șaguna” au participat peste 2000 de vizitatori de toate vârstele, interesul pentru cercetare fiind deosebit de ridicat. Publicul brașovean a putu vedea experimente inovative, inovații și soluții brevetate de către cercetătorii Universității Transilvania sau a companiilor brașovene.

Alte articole:   Tânărul plecat dintr-un spital brașovean a fost găsit

 

Proiectul a fost susținut și co-finanțat prin Programul de Cercetare și Inovare al Comisiei Europene. La eveniment a fost prezentă și reprezentanta Comisiei Europene, Anca Adriana Cucu – reprezentant al proiectului „Marie Sklodowska-Curie COFUND, Reasearchers Night and Individual Fellowships: Global”.

Reprezentanta Comisiei Europene a avut în prima parte a zilei întâlniri cu reprezentanții Universității „Transilvania” și a Centrului de Cercetare din cadrul instituției brașovene de învățământ superior, cu reprezentanții Agenției Metropolitane Brașov având în vedere rolul acestei instituții în dezvoltarea parteneriatelor de cercetare între companiile brașovene și Universitatea „Transilvania”.

„Scopul Agenţiei Metropolitane este asigurarea premiselor ca Brașovul să devină unul dintre cele mai importante centre de cercetare și inovare din România, cu reprezentanți ai companiilor brașovene implicate în domeniul cercetării-dezvoltării, cu clusterele de dezvoltare de la Brașov și Sfântu Gheorghe”, ne-a declarat directorul AMB Braşov, Dragoş David.

Evenimentul are loc în fiecare ultimă zi de vineri din luna septembrie, evenimentul devenind o tradiție la Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.