blog-logo

Armand Assante, invitat special la Dracula Film Festival Braşov

Armand Assante, invitat special la Dracula Film Festival Braşov

Actorul american Armand Assante, acum în vârstă de 68 de ani, este invitatul special al festivalului Dracula Film, care se va desfășura la Brașov.

Armand Assante va participa la proiecţia filmului „The Wanderers”, în care interpretează rolul principal, pe 21 octombrie, ora 20.00, la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov.

În thrillerul lui Buliga, care a fost filmat integral în România – la Dofteana, lângă Slănic Moldova, în Transilvania, lângă Sighişoara, la Biertan, şi în Bucureşti, el interpretează rolul unui vânător de vampiri.

„The Wanderers” este a doua sa participare la o producţie românească, după „California Dreamin’ (nesfârşit)” (2007), film regizat de Cristian Nemescu.

Cea de a cincea ediție a Dracula Film Festival, aduce pe marile ecrane din Brașov șase povești prezentate sau premiate la cele mai mari festivaluri de horror și fantasy din lume: Double Date (regia Benjamin Barfoot), The Night of the Virgin (r. Roberto San Sebastian), The Wanderers (r. Dragoș Buliga), Replace (r. Norbert Keil), Zombiology: Enjoy Yourself Tonight (r. Alan Lo), The Lure (r. Agnieszka Smoczynska).

În The Wanderers (R. Dragoș Buliga, România, 2017), experimentatul vânător de vampiri Louis Moudon (Armand Assante) şi companionul său jurnalist ajung într-un izolat sat din Transilvania pentru a investiga misterul din jurul unui eveniment bizar. Alături de călăuza lor, tânăra localnică Sorana, şi de echipa unui reality show, ei vor afla că sătenii se confruntă cu o năpastă cumplită. Louis va trebui curând să înfrunte o descoperire cu totul surprinzătoare.

Alte articole:   Percheziţii la Brașov într-un dosar de înșelăciune cu mobilă la comandă

Double Date (R. Benjamin Barfoot, UK, 2017) este o comedie savuroasă, o variație provocatoare la peliculele ce înfățișează sinistrele eforturi ale tinerilor de a-și pierde virginitatea. Britanicii demonstrează încă o dată că horror-ul necesită o doză bună de exagerare. Și cum să provoci fiori altfel decât printr-o combinație de tensiune, excitare și umor? Filmul a făcut parte din selecția festivalului de film de la la Karlovy Vary și nu este recomandat minorilor sub 16 ani.

Tot despre virginitate este vorba și în The Night of the Virgin (R. Roberto San Sebastián, Spania, 2016). De Anul Nou, Nico, un naiv tânăr de 20 de ani, vrea să-și piardă virginitatea cu orice preț. Chiar în toiul petrecerii, privirea sa o întâlnește pe cea a Medeei, o femeie matură, vicleană și atractivă. Ceea ce promite a fi un debut sexual epic, plin de pasiune și fără tabuuri, sfârșește prin a deveni cel mai mare coșmar al său. Un coșmar plin de sânge, sudoare și diverse alte dejecții. Filmul a fost premiat la Nightmares Film Festival 2016 (SUA) și a făcut parte din selecția festivalului FrightFest 2017 (Marea Britanie).

Alte articole:   Orașul recreat de artiști brașoveni, într-un nou eveniment al proiectului „Re:Imagine Brașov”

Un alt film nerecomandat minorilor sub 16 ani este și Replace (R. Norbert Keil, Germania – Canada, 2017), un „body horror” spus dintr-o perspectivă feminină ce examinează dorința vanitoasă pentru tinerețe eternă. Filmul a fost nominalizat pentru Cel mai bun film european la Festivalul Internațional de Film Fantasy de la Bruxelles 2017.

În Zombiology: Enjoy Yourself Tonight (R. Alan Lo, Hong Kong, 2017), Lung și Chi-Yeung sunt doi tineri excentrici și temperamentali care duc o viață aventuroasă: se cred super-eroi. Totuși, Lung nu-și poate salva propria viață, plină de dezastre personale. Atunci când un monstru din banda desenată preferată a lui Lung apare în oraș și îi transformă pe oameni în zombi, haosul se instaurează. Când până și Chan-Yat este dat dispărut, Lung trebuie singur să ducă o batălie contra unei armate de zombi. Zombiology a făcut parte din selecția festivalului Sitges.

Alte articole:   Cum va fi vremea în luna aprilie. Prognoza ANM

The Lure (R. Agnieszka Smoczynska, Polonia, 2015), filmul de debut al regizoarei Agnieszka Smoczynska şi câştigător al Premiului Special al Juriului la Sundance 2016, va putea fi de asemenea văzut la Dracula Film Festival. În Varșovia, două sirene surori sunt adoptate de un cabaret. În timp ce una caută dragostea umană, cealăltă vrea să se înfrupte cu populația orașului. Un muzical horror extravagant și sonat, adorat în circuitul festivalier.
Cele şase filme, extrem de variate, de la comedie fantastică la musical horror, vor concura pentru trofeul Dracula 2017.

Dracula Film Festival va avea loc în Brașov, în perioada 18 – 22 octombrie, la Teatrul “Sică Alexandrescu”, Cinemateca Patria, Cinema One și Centrul Cultural Reduta.

Dracula Film Festival este un eveniment anual organizat de Asociația Culturală Fanzin și prezentat de Viasat History. Festivalul este finanțat de Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean Brașov și Centrul Național al Cinematografiei.

Citeste si: https://newsbv.ro/2017/09/26/controversatul-film-mother-avanpremiera-nationala-dracula-film-festival-brasov-trailer/

Foto: mediafax.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.