blog-logo

Flagrant organizat unui bărbat care dorea să ofere mită unui poliţist

Flagrant organizat unui bărbat care dorea să ofere mită unui poliţist

Un bărbat a fost prins, marţi, în timp ce oferea bani, cu titlu de mită, unui ofițer de poliție din cadrul Compartimentului Cercetări Penale al Biroului Rutier din Poliția Municipiului Brașov.

Lucrători de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au organizat și realizat prinderea în flagrant a unei persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice, în timp ce oferea, cu titlu de mită, o sumă de bani unui ofițer de poliție din cadrul Compartimentului Cercetări Penale al Biroului Rutier din Poliția Municipiului Brașov, în scopul urgentării cercetărilor, conform unui comunicat remis de Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Alte articole:   Județul Brașov, lider național la violenţa în şcoli. Reacția IȘJ Brașov

Ca urmare a activităților procedurale desfășurate, procurorul de caz a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de R.G. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, cercetările fiind continuate cu inculpatul în stare de reținere.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se menționează în comunicatul remis de DGA.

Foto: arhiva

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.