blog-logo

Studenţi mulţi, locuri puţine. Ce păţesc studenţii care îşi vând locurile din cămine

Studenţi mulţi, locuri puţine. Ce păţesc studenţii care îşi vând locurile din cămine

Prima fază a cazărilor începe vineri, 29 septembrie, iar listele celor care au primit loc au fost deja afişate şi urmează să îşi ocupe camerele în perioada 29 septembrie – 1 octombrie.

Şi anul acesta cererea de locuri în căminele studenţeşti a depăşit cu mult oferta Universităţii „Transilvania“.

În prezent, Universitatea „Transilvania“ deţine două complexuri de cazare pentru studenţii săi, pe Colină, unde sunt 1.700 de locuri, şi pe strada Memorandului, unde sunt peste 2.500 de locuri. În total, Universitatea „Transilvania“ are peste 4.200 de locuri de cazare în 13 cămine.

Astfel, 15% dintre locurile de cazare din cămine sunt destinate studenţilor de anul I, iar studenţii care sunt cazuri sociale sau studenţii cu dizabilităţi vor avea şi ei locuri de cazare dedicate, notează MonitorulExpres.
De asemenea, şi studenţii din Republica Moldova sau cei veniţi în diferite programe internaţionale vor avea asigurate locuri în cămine.

Alte articole:   Dunca: Brașovul sub cod roșu de COVID-19. PNL și Iohannis au scăpat de sub control pandemia de Coronavirus

După această perioadă, în cazul în care mai rămân locuri libere, urmează o a doua etapă de distribuire, programată pentru 2 – 3 octombrie.

Pe de altă parte, conducerea Universităţii le transmite celor care au de gând să-şi vândă locul în cămin că vor fi excluşi, dacă vor fi prinşi.

„Nu încurajăm aşa ceva, este clar. Şi aşa cu greu facem faţă destul de greu solicitărilor de cazare, când apar astfel de fenomene, nu le agreăm şi automat studentul sau studenta respectivă va pierde locul de cazare pentru toată perioada studiilor universitare”, a mai spus prof.univ.dr.ing. Daniel Munteanu, citat de BunaZiuaBrasov.

Conducerea Universităţii spune că astfel de tentative au existat în alţi ani, dar au fost rapid depistate, pe Facebook.

Alte articole:   VIDEO Noile tarife pentru parcările publice din municipiul Brașov

Anul acesta studenţii căminişti ar putea plăti o taxă de cazare de 180 de lei, cu 10 lei mai mult, faţă de taxa de anul trecut. Aceasta va fi stabilită de Senatul Universităţii, în şedinţa de vineri.

Foto: editie.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.