Scrimă: Aur și argint pentru Rareș Ailincă, la Cupa Federației

Scrimă: Aur și argint pentru Rareș Ailincă, la  Cupa Federației

Sala Grădinari din Iași a fost gazda Cupei Federației la sabie, competiție rezervată cadeților și juniorilor. La categoria cadeților (U17), Rareș Ailincă (CSM Brașov) a avut un parcurs perfect și a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. În ultimul act, sportivul antrenat de Marius Gălățanu, a trecut cu 15-14, de brașoveanul Andrei Păștin, sportiv legitimat la CS Dinamo (antrenor Rareș Dumitrescu).

Mai devreme cu o zi, Rareș Ailincă intrase în posesia medaliei de argint, după ce a pierdut finala rezervată juniorilor cu 15-13, în fața lui George Dragomir (CSS Slobozia).

Rareș Ailincă, Andrei Păștin și George Dragomir, sunt antrenați la Centrul Olimpic de la Brașov, de Marius Gălățanu și Rareș Dumitrescu.

Foarte aproape de o medalie a fost și Ana Maria Botezatu. Sportiva de la CSM Brașov (antrenor Marius Gălățanu), a condus-o în asaltul care îi asigura medalia de bronz, cu 14-12, pe Maria Badea (CSA Steaua București), dar a cedat cu 15-14 și a terminat concursul pe locul 8.
Cea mai bună performanță obținută la Iași de o sportivă brașoveancă – locul 6, a fost reușită de Ioana Crăciun (CS Dinamo, antrenor Rareș Dumitrescu).

„A fost primul concurs oficial al sezonului, iar rezultatele obținute sunt foarte bune. Rareș Ailincă a confirmat statutul de favorit la cadeți și a obținut argintul și la juniori. Ana Maria Botezatu a fost la o tușă de medalie, în condițiile în care este cu 4 ani sub categoria de vârstă! Sunt rezultate foarte bune, care ne dau încredere pentru etapele din circuitul european, din această toamnă !” a declarat antrenorul Marius Gălățanu.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.