A ajuns şi Aeroportul de la Braşov marotă pentru proteste

A ajuns şi Aeroportul de la Braşov marotă pentru proteste

Aproximativ 150 de persoane au protestat duminică seara în fața Prefecturii Brașov, clădire în care se află și sediul Consiliului Județean, nemulțumite de faptul că nu există aeroport la Brașov, deși toți politicienii brașoveni au promis în campaniile electorale de până acum că proiectul aeroportului internațional Brașov-Ghimbav este o prioritate pentru ei.

Participanții la acțiunea de protest au venit cu trolere pentru a arăta că ar dori să călătorească în diverse locuri din țară și din străinătate, dar nu există aeroport.

„Vrem aeroport în Brașov!”, „Vrem să munciți, nu să ne mințiți!”, „Avion cu motor ia-mă și pe mine-n zbor!”, „Aeroport în 2050!”, „Rușine, rușine să vă fie!” — au scandat cei prezenți la protest.

Unul dintre participanți a precizat că toți politicienii au promis în ultima campanie electorală că aeroportul va fi gata până la alegerile viitoare din anul 2020, dar se pare că acest lucru nu se va întâmpla.

„Noi asta le cerem, să-și respecte promisiunile și aeroportul să fie gata în anul 2020. Că este vorba despre politicieni de la PSD, de la PNL, USR, sau PMP să respecte ce au promis. În caz contrar vor fi trași la răspundere prin vot. Din 2007 au tot promis că fac aeroportul. Iată că au trecut 10 ani și nu avem aeroport. Au fost doar promisiuni electorale, din punctul meu de vedere, au vrut doar să câștige voturi. Suntem în stradă să punem presiune pe parlamentarii de Brașov ca, la rândul lor, să fac presiuni la Guvern pentru a aloca fonduri pentru aeroport”, a spus organizatorul protestului, Radu Hossu, acum declarat activist civic, dar şi fost membru al partidului Monicăi Macovei.

„Aeroportul este foarte necesar având în vedere că suntem un oraș turistic, dar și pentru investitori. Politicienii trebuie să facă mult mai mult pentru ca acest oraș și județ să aibă aeroport”, a spus o altă persoană aflată în stradă.

Alte articole:   COD GALBEN de ploi pe tot parcursul zilei de vineri!

Președintele Consiliului Județean (CJ) Brașov, Adrian Veștea, anunța într-o conferință desfășurată săptămâna trecută că proiectul aeroportului internațional Brașov-Ghimbav este un obiectiv prioritar pentru județ, asigurându-i pe brașoveni că în prezent administrația județeană are în derulare mai multe proceduri pentru lucrările care urmează să se facă la acest proiect, toate efectuându-se cu respectarea legislației în vigoare.

Deocamdată la Aeroportul internațional Brașov-Ghimbav s-a construit doar pista, în lungime de 2850 de metri și lată de 45 de metri, inaugurată în toamna anului 2014. Lucrările s-au executat în mandatul fostului președinte al Consiliului Județean, Aristotel Căncescu, cercetat în prezent pentru fapte de corupție.

Începând cu anul 2015, când Aristotel Căncescu a fost suspendat din funcție orice demers pentru continuarea proiectul a încetat până la începutul anului 2017, când actualul președinte al CJ, Adrian Veștea, ales în 2016, a reluat la începutul acestui an demersurile pentru continuarea proiectului, alocând în bugetul județului pentru 2017 suma de 10 milioane de lei pentru continuarea investiției. Până acum s-a cheltuit pentru construcția pistei, a gardului care împrejmuiește cele 200 de hectare, nivelarea terenului și documentațiile necesare, suma de 24,7 milioane de euro. Întreaga investiție este evaluată la 57 de milioane de euro.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 20.00, în Piața Sfatului, unde s-au deplasat protestatarii după ce au stat în fața Prefecturii o oră și jumătate. Acțiunea de protest nu a fost autorizată.

Alte articole:   Se întrerupe curentul electric în mai multe localități din județul Brașov

Reacţia PSD-ştilor… Mai bine tăceau, că de făcut, au făcut la fel „de mult” ca toate guvernele de până acum

„Brașovenii adunați în fața Prefecturii au protestat pentru că aeroportul, de care au nevoie, nu a fost realizat încă, în ciuda promisiunilor electorale ale PNL. Chiar dacă este vorba despre o impotență a autorităților județene de a construi acest obiectiv, PNL, care se află la conducerea Consiliului Județean Brașov, a încercat să deturneze manipulator protestul către Guvern. Consiliul Județean este proprietarul acelei piste construite de mai bine de un an, dar care a rămas singurul lucru concret făcut la aeroport, în mandatul trecut. Prin urmare, statul nu poate da bani pentru această investiție, nu poate legal. Cerem PNL să recunoască în fața brașovenilor că nu poate, doar mimează, să construiască Aeroportul”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Braşov.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. E laudabil ca oamenii protesteaza, insa din pacate acestia nu inteleg imaginea de ansamblu. E mai usor (si e si logic) sa primeasca bani orasele unde exista aeroporturi pentru extinderea lor in detrimtentul oraselor care sunt cu un aeroport in constructie, al carui teren este iarasi o necunoscuta si care nu are asumate rute, ci doar sperante ca vor veni n companii aeriene. Ceva nu se leaga. Si oricum totul e o telenovela. Facem pista si om vedea cine face terminalul. Ne oprim din lucru ca am gasit castori. Serios oameni buni…

    Reply
  2. Sa le fie rusine si sa nu se astepte ca vor fi alesi,cel puti de cei care suntem plecați in strainatate.Politici cu toate studiile nu vor calca pe urmele celui care a fost Ceausescu!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.