Primul Electric HUB din oraş, amplasat în Piaţa Sfântul Ioan

Primul Electric HUB din oraş, amplasat în Piaţa Sfântul Ioan

De acum braşovenii îşi vor putea încărca telefoanele sau laptopurile de la primul Electric Hub multifuncţional, din oraş, amplasat în Piaţa Sfântul Ioan.

Electric Hub-ul a fost realizat de 59 de elevi din Buzău care se pregătesc să devină electricieni. Aceştia au participat, în perioada 27 august – 2 septembrie 2017, la Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei, trecând printr-o serie de ateliere de dezvoltare personală – învățând noțiuni de bază despre comunicare, lucru în echipă, spirit antreprenorial, pregătirea în fața angajatorului și responsabilitate civică – urmate de atelierele de pregătire practică.

Proiectul lor de absolvire a constat în realizarea unui Electric HUB cu scop concret utilitar.

Elevii au lucrat timp de 3 zilei la realizarea Electric HUB-ului care va funcționa cu energie solară, prin panouri fotovoltaice care vor alimenta prizele (pentru laptopuri/telefoane), va avea un sistem de iluminare inteligent automatizat, un rastel de biciclete, o parte de reciclare și un panou interactiv de informare.

Alături de mentorii lor, Claudiu Butacu şi Mihai Toader Pasti, au gândit proiectul, astfel încât să conţină o componentă electrică, specifică meseriei lor – energie regenerabilă, iluminat, prize, panoul led, dar a vizat şi alte caracteristici precum multidisciplinaritate, conştientizare, sustenabilitate, energie verde, mobilitate şi rezistenţă la apă.

La finalul taberei, 10 dintre cei mai buni meseriaşi au fost premiaţi cu o bursă oferită de iniţiatorii Taberei, în valoare de 500 de lei, iar partenerul acestora va mai oferi 10 burse. Acestea vor fi acordate lunar, timp de un an şcolar.

Alte articole:   Ploi torențiale și vânt putenic în aproape toată țara, până miercuri seara

În total, în Tabăra Meseriaşilor din Ţara lui Andrei, ediţia 2017, au fost pregătiţi anul aceste 300 de elevi din şcolile profesionale şi liceele tehnologice din Buzău. Domeniile vizate în acest an au fost: petrolier, ospitalier, mecanic, textil şi electric.

Foto: transilvania24.ro

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.