blog-logo

Peste 100 de permise de conducere reţinute. Aproape jumătate pentru consum de alcool

Peste 100 de permise de conducere reţinute. Aproape jumătate pentru consum de alcool

Excesul de viteză şi consumul de alcool rămâne principala cauză a accidentelor rutiere şi cauză pentru care şoferii devin pietoni.

În intervalul 4 – 10 septembrie, polițiștii rutieri din cadrul I.P.J. Brașov au organizat și desfășurat acțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere și asigurarea unui trafic rutier fluent și sigur.

Au fost constatate 49 infracțiuni, dintre care 31 la regimul circulației, și aplicate 1187 sancțiuni contravenționale, dintre care 430 pentru depășirea limitei legale de viteză și 131 pentru nepurtarea centurii de siguranță. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de aproximativ 118.044 lei.

Polițiștii au ridicat, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 115 permise de conducere, dintre care 30 pentru consumul de alcool, 10 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 23 pentru neacordarea priorității pietonilor, 29 pentru nerespectarea reglementărilor legale privind depășirea și au reținut 63 certificate de înmatriculare.

Alte articole:   Primăria Săcele scoate la licitație locurile de parcare neocupate 

Totodată, weekendul trecut 9 – 10 septembrie, în intervalul orar 20.00 – 06.00, aproape 1000 de şoferi au fost opriţi în trafic iar valoarea amenzilor a depăşit 42.000 de lei.

La nivelul I.P.J. Braşov a fost desfăşurată o acţiune cu efective mărite care a vizat, cu preponderenţă, combaterea faptelor de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, la câteva străzi de locul de desfăşurare a Oktoberfest.

În cadrul acțiunii, la care au participat 78 de polițiști proveniți din structurile de rutieră și ordine publică, au fost verificați 946 de participanți la trafic, fiind aplicate 79 de sancțiuni contravenționale în valoare de 42.356 lei, dintre care 17 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Alte articole:   Un brașovean a fost amendat după ce a aruncat mai mulți saci cu deșeuri pe o stradă din Stupini

Au fost constatate 16 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 10 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice peste limita legală, au fost reținute 35 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce, precum și 15 certificate de înmatriculare.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.