blog-logo

Castelul Bran şi Cetăţile Rupea şi Râşnov elogiate de publicaţia The Huffington Post

Castelul Bran şi Cetăţile Rupea şi Râşnov elogiate de publicaţia The Huffington Post

Într-un articol,a publicației „The Huffington Post”, publicat sâmbătă, jurnalista Patti Morrow inventariază o parte dintre frumusețile țării noastre, notează Agerpres.

Printre altele, autoarea articolului, Patti Morrow, blogger, fotograf și jurnalist specializat în călătorii, s-a declarat impresionată de bisericile fortificate din Transilvania, de castelul Bran și de cetăţile Rupea şi Râşnov.

În articolul intitulat “Is Romania Europe’s Prettiest Country? It Just Might Be” (“Este România cea mai frumoasă țară a Europei? Chiar ar putea fi”), Patti Morrow a elogiat câteva obiective turistice ale României: “piețe din orașe încântătoare ce datează din timpuri medievale, dealuri cu pante blânde care se întind cât vezi cu ochii, castele învelite în misterul Contelui Dracula, perspective minunate asupra culmilor stâncoase ale munților și o rețea ce pare infinită de fortărețe și biserici”.

Patti Morrow a grupat obiectivele turistice ale României în trei categorii principale: “Orașe, cetăți și sate”, “Castele, fortărețe și biserici fortificate” și “Alte atracții”.

Alte articole:   VIDEO Imagini cu cerbi în duel surprinse în pădurile din Brașov

După vizita sa în România, Patti Morrow spune că România — și în special Transilvania — este locul în care se află “unele dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa”.

În Brașov, oraș înființat de cavalerii teutoni în anul 1211, jurnalista americană s-a declarat fermecată de combinația colorată și spectaculoasă de arhitectură gotică, barocă și renascentistă.

După ce a vizitat Branul, jurnalista a spus că acest obiectiv turistic, cu turnuri medievale, turnulețe, pasaje subterane și scări în spirală, reprezintă “cel mai notoriu bastion al României”. Reamintind cititorilor ei că Branul datează din 1212, jurnalista a explicat și misterul și miturile care înconjoară acest castel, asociat adeseori cu legenda Contelui Dracula.

Alte articole:   Dacă învinge Corona, SR Brașov ajunge lider în Liga a 3-a, Seria a 5-a

Patti Morrow a vizitat apoi cetatea Rupea — unul dintre cele mai vechi situri arheologice din România, întrucât datează din jurul anului 5.500 î.e.n. din perioada paleoliticului—, localitatea Cristian — Biserica Evanghelică din localitate datează din 1495 — și Râșnov — unde a admirat cetatea medievală locală.

Jurnalista americană a fost impresionată şi de peisajul uluitor al Munților Carpați. Ea reamintește că au o lungime de aproape 1.600 de kilometri și că mai mult de jumătate din acest lanț muntos se află în România.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.