Patru jandarmi montani din Braşov au cucerit Doamna Albă

Patru jandarmi montani din Braşov au cucerit Doamna Albă

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române, patru jandarmi montani din judeţul Braşov au reuşit, în luna august, să escaladeze cel mai înalt vârf din Vestul Europei, Mont Blanc (4.810 m), căruia i se mai spune La Dame Blanche (Doamna Albă).

Cei patru, plt. adj. Blajiu Marian, plt. maj. Bârligă Marian, plt. adj. şef Gârniţă Costel şi col.(r) Măluşelu Marian, spun că au parcurs cel mai dur traseu din viaţa lor.

Înainte de a ataca cel mai înalt vârf din europa de Vest, cei patru braşoveni au trecut printr-o perioadă de acomodare de două zile pe care le-au făcut urcând spre refugiul Tete Rousse (3.167 m) din Munţii Alpi.

„După cele două zile obligatorii de aclimatizare pe care le-au făcut urcând spre refugiul Tete Rousse (3.167 m) din Munții Alpi, colegii noștri s-au încumetat să străbată Grand Couloir- un loc foarte primejdios din pricina căderilor masive de pietre – pentru a ajunge la refugiul Gouter (3.835 m). De aici au pornit să-și testeze limitele spre vârful Mont Blanc (4.810 m – n.r. cunoscut şi sub denumirea de „La Dame Blanche”) pe care au și reușit în cele din urmă să îl escaladeze. Totul pentru a-și demonstra că pot, pentru a simți ce înseamnă să folosești acele rezerve de nebănuit pe care toți le avem ascunse în noi și nu în ultimul rând pentru a privi preț de câteva minute asupra celui mai larg orizont și priveliștii care să le înalțe sufletul”, se arată în postarea Jandarmeriei Române.

Reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Braşov au anunţat că acum echipa de jandarmi montani este în plină ascensiune către cel mai înalt vârf din Europa şi Rusia, Mount Elbrus (5.621 m), din Munţii Caucaz.

Alte articole:   Încă trei decese provocate de coronavirus. Bilanțul total urcă la 1.219

Potrivit reprezentanţilor Grupării Mobile de Jandarmi Braşov, după reuşita din luna august, echipa de jandarmi montani este în plină ascensiune către Mount Elbrus 5,621 metri, din Munţii Caucaz.

Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published.