blog-logo

Organizația de femei a PSD Brașov pregătește copiii de școală

Organizația de femei a PSD Brașov pregătește copiii de școală
Educatia este cel mai sigur drum pentru a avea acces la o viata mai buna, atat ca persoana, cat si ca societate. Din acest motiv, organizația de femeie a PSD Brașov continua evenimentele „de suflet”.
La nivelul municipiului Brașov, Ghiozdane pline cu rechizite au fost daruite unor copiii cu rezultate bune la invatatura. Caiete, creioane colorate, acuarele, dar si alte obiecte de care micutii au atata nevoie la scoala si pe care parintii nu le puteau cumpara din lipsa de bani, le-au fost oferite in dar de catre social-democratele braşovene, printer care consilierii locali  Gabriela Urse și Alexandra Crivineanu și Adela Diaconu – presedinte OFSD Municipiul Brasov.
„«Vine toamna bine-mi pare !»… Asteptam inceperea anului scolar cu emotii, cu bucuria intalnirii colegilor si dascalilor si creionam cu gand curat de copil, anul ce incepe! Am retrait azi aceasta bucurie, multele emotii si ne-am pregatit alaturi de acesti trei minunati copii. Inceput de an scolar cu ghiozdan si pantofiori, vom fi silitori si buni şi ne vom intalni la inceputul vacantei de iarna sa vedem ce-i scriem si lui Mos Craciun!”, ne-a declarat Gabriela Urse.
„Este un gest venit din suflet din partea OFSD Mun Brasov. Ne dorim ca fiecare membru al comunitatii brasovene sa isi faca timp pentru a privi in jur , traim intr-o lume in care timpul este cel mai pretios dar. De multe ori in goana cotidiana nu mai reusim sa vedem ce se intampla cu adevarat in jurul nostru, insa trebuie sa incercam sa ne indreptam atentia catre cei care au nevoie de noi. Si nu neaparat de bunuri materiale, cat de o vorba buna, un zambet, un sfat. Noi am ales trei copilasi cu rezultate bune la invatatura , dar fara mari posibilitati financiare. Le-am daruit fiecaruia ghiozdane, rechizite si incaltari pentru noul an scolar. Ca si la alte actiuni cei mici s-au bucurat de darurile primite , insa cel mai mult de timpul acordat si vorbele frumoase. Pe langa lucrurile materiale. fiecare dintre noi poate darui timp, sfaturi , lucruri simple ce nu se pot cumpara cu toti banii din lume . dar care sunt nepretuite. Incercati este cel mai bun «tratament» pentru suflet”, spuen şi Adela Diaconu – preşedinte al Organizaţiei Municipale Braşov a Femeilor Social-Democrate
Micutii – doi baietei ce intra in clasa a IV-a si o fetita care intra in clasa a V-a, au fost foarte incantati de ghiozdane si abia au asteptat sa le deschida pentru a vedea ce este in ele. Si parintii copiilor au apreciat gestul, mai ales ca acesta „a venit la timp”, adica inainte de inceperea noului an scolar.

100 de copii gata de şcoală la Codlea

100 de copii din ciclul primar şi gimnazial din Codlea au de astăzi rechizite pentru tot anul şcolar. Deputatul Roxana Mînzatu, împreună cu colegele din Organizaţia Femeilor Social-Democrate, de viceprimarul Mihai Cîmpeanu și consilerul județean Adrian Iatan, s-au întâlnit cu elevii în Cartierul Colorom ca să le dăruiască cele necesare pentru a învăţa bine.

Alte articole:   Deschiderea anului universitar 2022-2023 la Universitatea Transilvania

„Un copil nu trebuie să aibă nicio grijă, să simtă că îi lipsesc lucruri elementare, precum un set de creioane colorate, blocul de desen sau caietul dictando A4. Chiar şi efortul părinţilor este de obicei simţit de cei mici, dar anul acesta nu va mai exista această problemă pentru ei, l-au preluat colegii mei Roxana Mînzatu și Adrian Iatan. Tot ce au de făcut acum micuții este să se bucure de şcoală. Pentru că asta i-am şi îndemnat, să se bucure de lecţii, colegi şi profesori în anul şcolar care începe luni”, a declarat viceprimarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu.

Destinatarii pachetelor de rechizite au fost 50 de copii de clasele I-IV şi 50 de copii de clasele V-VIII. Aceştia au ţinut şi ei să transmită un mesaj.

Alte articole:   Luni începe „Luna curățeniei de toamnă“, la Făgăraș. Programul de colectare a deșeurilor vegetale

„Am stat de vorbă cu ei, este uimitor câtă maturitate poţi să întâlneşti la un copilaş de 8 ani, de exemplu. Am făcut împreună planuri de viitor, sunt foarte serioşi elevii noştri, când vine vorba de aşa ceva. Declară că ştiu de pe acum ce vor să facă la vârsta adultă, cum vor să-şi ajute oraşul, sau părinţii, ştiu clar că numai trecând serios prin şcoală pot reuşi. Le-am povestit şi eu din experienţa proprie, că aceasta este cea mai bună cale de a reuşi, prin muncă”, arată Roxana Mînzatu.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.