blog-logo

Tribunalul Braşov, codaș în lupta cu fenomenul contrabandei

Tribunalul Braşov, codaș în lupta cu fenomenul contrabandei

Într-un clasament al tribunalelor care luptă împoriva contrabandei, analizate de Asociaţia InfoCons, instanța brașoveană se situează în coada clasamentului.

În funcţie de numărul dosarelor finalizate, Tribunalul Braşov se află abia pe locul 35,  pentru că anul trecut a înregistrat un singur dosar penal care vizează activităţi de contrabandă, dar care nu a fost finalizat.

„Tribunalul Braşov a înregistrat în 2016 un singur dosar penal ce vizează activităţi de contrabandă. În funcţie de numărul dosarelor finalizate, Tribunalul Braşov ocupă locul 35 în clasamentul tribunalelor analizate. Conform datelor colectate, din totalul dosarelor înregistrate în anul 2016, la Tribunalul Braşov nu a fost finalizat niciun dosar, iar un dosar este în lucru“, a anunţat, marți, organizaţia de Protecţia Consumatorilor, InfoCons.

Datele prezentate provin dintr-un studiu realizat de către Asociația InfoCons și susținut de British American Tobacco în cadrul campaniei “Stop Contrabanda! Ia atitudine”, se detaliază în comunicat.

Alte articole:   Preşcolarii şi elevii de clasele I-IV, vacanţă timp de o săptămână

Studiul evaluează rezultatele din 2016 ale acțiunilor desfășurate de principalele autorități implicate în combaterea fenomenului de contrabandă.

Informaţiile prezentate în studiu au fost obţinute în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public şi colectate prin intermediul chestionarelor trimise de către reprezentanții Asociației ”InfoCons” autorităţilor vizate.

Campania “Stop Contrabanda! Ia atitudine” are ca scop informarea publicului atît în legătură cu dimensiunea fenomenului contrabandei, cît și referitor la eforturile autorităților statului român pentru stoparea acestui fenomen.

Potrivit reprezentanților InfoCons, contrabanda are profunde efecte economice și sociale, prejudiciind bugetul de stat și limitând capacitatea de dezvoltare a României. Totodată, acest fenomen reprezintă un risc pentru siguranța națională, contrabanda fiind adesea asociată și altor activități infracționale, putând reprezenta chiar și o sursa de finanțare pentru activități teroriste.

Alte articole:   Virgil Musta și Raed Arafat, despre cum vom putea petrece sărbătorile de iarnă

Foto: ilovebrasov.ro

Distribuie dacă îți place!
  1. Contrabandist de frunte 7 septembrie 2017, 9:09 AM

    Contrabanda se referă la transportul ilegal de mărfuri peste granițe sau în închisori, prin încălcarea legilor în vigoare.Contrabanda reprezintă astfel o normă complexă de incriminare a unei modalități specifice de sustragere de la plata taxelor, și anume prin introducerea bunurilor cu încălcarea regimului juridic al frontierei.[2]

    i.as intreba pe Domnii de la Asociatia InfoCons cum ar putea Brasovul sa fie pe un loc fruntas ….

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.