Poliţistă, trimisă în judecată după ce a încercat să acopere infractorii

Poliţistă, trimisă în judecată după ce a încercat să acopere infractorii

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unei poliţiste din cadrul Secţiei 3 Braşov, după ce, în urmă cu trei ani, ar fi fasificat declaraţiile unei victime, într-un dosar de furt pe care îl cerceta.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, Ramona Muscalu, s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Coman Ana Magdalena, organ de cercetare penală în cadrul Secţiei 3 Poliţie Braşov pentru fals material în înscrisuri oficiale şi fals intelectual, în perioada 21 august 2014 – 2 noiembrie 2015.

Se apre că poliţista ar fi încercat să „acopere“ infractorii într-un caz de furt dintr-un magazin din Braşov, susținând că nu a primit mai multe înregistrări ale furtului, fapt ce duce la imposibilitatea identificării autorului faptei.

Potrivit anchetatorilor, poliţista ar fi „falsificat declaraţia unei persoane vătămate, dată în faţa sa într-un dosar penal, prin alterarea acesteia, respectiv peste consemnările iniţiale a aplicat pastă corectoare, fiind făcute alte consemnări care schimbă radical declaraţia şi duc la imposibilitatea identificării autorului faptei ce face obiectul dosarului”.

Pe lângă falsificarea declaraţiei victimei, anchetatorii explică şi falsul în declaraţii. Aceștia au stabilit că deşi existau imagini surprinse pe camerele video din incinta magazinului, poliţista a notat în dosar că nu există probe de acest fel.

 „În aceeaşi perioadă, inculpata a întocmit un proces verbal de investigaţii în care a atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului, respectiv faptul că, la solicitarea sa, angajaţii magazinului în care a fost săvârşită fapta i-au comunicat că înregistrările camerelor de supraveghere nu pot fi puse la dispoziţia organelor de Poliţie, întrucât sistemul de înregistrare a fost nefuncţional“.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei Braşov, poliţista beneficiind, conform legii, de prezumţia de nevinovăţie.

Alte articole:   Inundații, în județul Brașov!
Distribuie dacă îți place!
Loading...
loading...
  1. La politie se stie: militianului ii place sa dicteze declaratia. Daca nu esti un pic infipt te trezesti cu dosar fabricat cat ai zice peste. In general dosarele fabricate in urma pilelor si relatiilor au o pondere mai mica fata de cele fabricate in interesul militianului care reprezinta majoritatea. Mai exact declaratiile din dosarele fabricate in interesul militianului sunt scrise si mestesugit compuse de catre militian astfel incat rezolvarea dosarului sa nu fie cea care sa reflecte realitatea. Persoana care da declaratii spune ce are de spus ea si militianul scrie acuma mai nou de unde apar si problemele, caci tie ca declarant iti este greu sa iti urmaresti ideea ca nu esti obisnuit sa dictezi, mai esti si intrerupt, militianul mai face frazarea cum are el vocabularul nu cum te exprimi tu (in loc de „cu” scrie „si”, tu te exprimi conform educatiei tale el scrie conform limitelor sale si altele din astea) si iese declaratia fabricata care impreuna cu restul declaratiilor fabricate formeaza dosarul fabricat. Rezovarea dosarelor in cazul dosarelor fabricate vine de la sine adica cu final fericit pentru militian, deoarece asa au fost fabricate din start, adica sa se poata dea o solutie rapida si finala astfel incat ele sa nu devina bolovani agatati de gatul sectiilor in cauza ca dosare nerezolvate. As da si nume dar nu mai publicati comentariul, poate.

    Reply
  2. La cum te exprimi, sigur stii sa iti compui singur declaratia. Te intreb si eu, cine te opreste sa nu citesti declaratia inainte sa o semnezi ? Daca nu corespunde cu adevarul nu semnezi, simplu !

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.