blog-logo

Sorin Susanu s-a autosesizat după ce un bărbat nu a fost servit în Odorheiu Secuiesc pentru că vorbea românește

Sorin Susanu s-a autosesizat după ce un bărbat nu a fost servit în Odorheiu Secuiesc pentru că vorbea românește

Comisariatul Regional Braşov al ANPC s-a autosesizat în urma apariţiei pe reţelele de socializare a unui filmuleţ postat de un bărbat care susţine că a fost refuzat de o vânzătoare laKaufland Odorheiu Secuiesc, pentru că nu vorbea limba maghiară.

Comisarul şef al CRPC Braşov, Claudiu Susanu, a scris pe Facebook: ”Ca urmare a vizionării acestei filmări, CRPC Braşov se autosesizează!!”.

Susanu face referire la un film postat pe reţelele de socializare, intitulat ”Străin în ţara mea”, în care un bărbat încearcă să cumpere mici într-un supermarket din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita. Bărbatul cere o porţie de mici, iar vânzătoarea ia banii şi spune ceva foarte încet, la care bărbatul o întreabă dacă l-a înjurat, iar femeia răspunde ”semmi” (nimic – n.r.).

Alte articole:   18 octombrie – Lucinul, sau Ziua Lupului – o sărbătoare pierdută în negura timpului

Vânzătoarea nu mai reacţionează la insistenţele bărbatului, dar nici nu îl serveşte, iar acesta cere persoanelor prezente să îi traducă ce spune vânzătoarea.

”De ce nu mă serviţi, pentru că sunt român?”, întreabă bărbatul, iar un client care stă la coadă îi răspunde: ”Dacă nu ştie româneşte, nicio problemă, dar măcar să ştiţi dvs. ungureşte”.

Persoanele aflate la coadă îi spun clientului că trebuie să vorbească limba maghiară, pentru că se află în Ţinutul Secuiesc.

În momentul în care bărbatul întreabă de ce trebuie să ştie limba maghiară în România, o tânără care stă la coadă îi răspunde: ”Pentru că cerul e albastru”.

Alte articole:   Valoarea tichetelor de masă se majorează cu 8 bănuți

În cele din urmă, bărbatul pleacă din magazin.

Distribuie dacă îți place!
 1. Fake news 100%, provocare ieftina.
  Urmariti cu atentie inregistrarea video, si spuneti cu ce si unde a gresit vanzatoarea, cand a refuzat sa serveasca, pe motiv ca e roman, clientul deja pregatit cu camera si pus pe harta. Care, culmea, raspundea de unul singur la intrebarile pe care si le punea. Fata, pe toata durata inregistrarii rosteste doar un singur cuvant: „Nimic”.
  Susanestii sunt cam zelosi in asemenea cazuri… 🙂

  Reply
 2. […] Comisarul a mai precizat că, în 2015, hipermarket-ul a mai fost amendat cu 5.000 de lei pentru că reclamele și pliantele erau exclusiv în limba maghiară. ”Ca urmare a acestei filmări, CRPC Brașov se autosesizează!!”, a scris pe Facebook Claudiu Susanu, comisar-șef al CRPC Brașov, potrivit newsbv.ro. […]

  Reply
 3. Eu n-am auzit nici o injuratura de la fata si stiu ungureste, doar ca nu stie romaneste.. am inteles ca in acea zona la orele de lb. romana se vorbeste ungureste, e problema de educatie.

  Reply
 4. Eu cred că vina este in primul rand a Kaufland, pentru că nu au fost atenți la criteriile de selecție la angajare și a statului român care nu se implică,chiar să oblige că toate naționalitățile conlocuitoare să știe limba română că să poată să comunice. Ungurii,că și Romii au venit din Asia din timpuri străvechi. Oare de ce unii respecta Statul Român și alții nu? Greutăți avem toți. Unii însă nu vor,au pretenția să fie scris, afișat, că în România trebuie să vorbești în primul rând românește.

  Reply
 5. Este regretabil ca un magazin cum este Kaufland are angajati oameni cu vederi extremiste. Acesti oameni indoctrinati sunt de domeniul trecutului. Daca o angajata isi permite asemenea atitudine cu clientii, sigur este ceva putred in managementul acelei firme. Am sa evit magazinele Kaufland de acum.

  Reply
 6. si asa nu mi-a placut niciodata Kaufland! una scrie la pretul de pe raft si alta a aparut la casa.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.