blog-logo

Municipalitatea scoate la licitaţie serviciul de reparaţii străzi

Municipalitatea scoate la licitaţie serviciul de reparaţii străzi

Municipalitatea speră ca până la sfârşitul săptămânii viitoare să trimită Autorității Naționale de Achiziții Publice documentația pentru scoaterea la licitație a noului acord-cadru pentru asigurarea serviciului de reparații și întreținere străzi.

„Pregătim documentația și sperăm ca săptămâna viitoare să o trimitem ANAP pentru verificare și publicare pe site-ul Seviciului Electronic de Achiziții Publice. Dacă totul decurge normal, până la sfârșitul anului vom semna contractul“, a declarat viceprimarul Laszlo Barabas.

Din acest an, serviciul de reparații străzi al municipiului nu va mai fi concesionat, ci va fi executat în urma unui acord cadru, în conformitate cu noua lege a achizițiilor publice. Potrivit normativelor legale în vigoare, acordul cadru prevede un contract general de patru ani, ce va fi scos la licitație. În fiecare an va fi semnat cu câștigătorul licitației un contract subsecvent, în limitele contractului cadru, cu privire la lucrările ce urmează a fi derulate în anul respectiv.

Laszlo Barabas Foto: Andrei Paul

Laszlo Barabas Foto: Andrei Paul

„Având în vedere modificările legislative din legea Achizițiilor Publice și faptul că în această lună expiră actualele contracte de concesiune privind repararea drumurilor principale și secundare din Brașov, Consiliul Local a aprobat în ultima ședință caietele de sarcini pentru negociere fără publicare prealabilă pentru asigurarea acestui serviciu până la semnarea acordului cadru. Practic, va fi vorba de asigurarea unei perioade de tranziție, până la încheierea acordului cadru. Acest contract se va face doar pentru lucrări de reparaţii neprevăzute, de maximă urgență, pentru a avea o continuitate şi a nu rămâne descoperiţi dacă apare ceva neprevăzut. Nu vor fi inițiate lucrări noi, iar prețurile vor fi cele din vechiul contract de concesiune, în bugetul aprobat deja pentru lucrările din acest an“, a precizat viceprimarul Laszlo Barabas.

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Ghișeul.ro va avea aplicație mobilă, din primăvara anului viitor

Leave a Reply

Your email address will not be published.