blog-logo

Turiștii străini au lăsat în Brașov peste 40 de milioane de euro

Turiștii străini au lăsat în Brașov peste 40 de milioane de euro

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în trimestrul I din 2017 au cheltuit în medie 2.311,5 lei/ persoană (aproximativ 513 euro), potrivit celor mai recente date centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Astfel, cei 82.627 de turişti străini care s-au cazat în Braşov în primul semestru au cheltuit 42,387 milioane de euro.

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective în trimestrul I 2017 a fost de 446.000, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1030,7 milioane lei.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România în trimestrul I 2017 este reprezentat de afaceri, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (65,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 66,1% din total.

Alte articole:   Mai puțini șomeri în luna aprilie, în Brașov. Rata șomajului la femei este mai mare decât la bărbați

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (34,5% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (60,4%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52,7%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (89,8%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 19,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,7%.

Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 38,9% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri 36,4%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 51,5% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru bilete de intrare în muzee, obiective turistice, grădini zoologice/ botanice au reprezentat 50,7% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Alte articole:   Sânzienele sau Drăgaica. Tradiții și superstiții. Cum să te ferești de iele

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 47,5% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 34,2% si-au organizat singuri sejurul.

Foto: wall-street.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate